Z. Vaigauskas BNS pakartojo, kad rinkimai vyko sklandžiai, didesnių pažeidimų neužfiksuota.

20 val. prasidėjo spaudos konferencija iš Jonavos, kur vyko mero rinkimai. Bendra VRK spaudos konferencija sekmadienį nebus rengiama.

Savanorių tinklo „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė BNS anksčiau sakė, kad Seimo nario ir dviejų rajonų merų rinkimai sekmadienį vyksta ramiai, užfiksuoti tik smulkūs pažeidimai, kurie kartojasi visuose rinkimuose.

Komisijos duomenimis, iki 19 val. balsavo apie 23,5 proc. rinkėjų, o iš anksto balsavo dar apie 6 proc. rinkimų teisę turinčių žmonių.

Anykščių-Panevėžio vienmandatėje apygardoje sekmadienį renkamas Seimo narys, Jonavos ir Šakių rajonuose – merai. Dėl Seimo nario mandato varžosi 11, dėl Jonavos rajono mero - 6, Šakių - 5 kandidatai.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus - jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, o Jonavoje - vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.

Balsavimo apylinkės šiose rinkimų apygardose bus atidarytos 7 val. ir jos veiks iki 20 valandos.