Vijūnėlės parke per 200 tūkstančių narcizų pražydo prieš porą savaičių, todėl vietos gyventojai jau spėjo užtvindyti interneto socialinius tinklus jų fone darytomis asmeninukėmis. Parke veikiančios grožio ir sveikatinimo priemonių mugės prekiautojų ir renginio organizatorių šventės atidarymo metu buvo gal net daugiau, negu jos svečių.

„Pernai pirma Narcizų šventės diena buvo dar baisesnė – ne tik lijo, bet ir šlapdriba krito. O šeštadienį išsigiedrijo, tai visai nemažai žmonių susirinko. Tai gal ir šiemet geresnių orų sulauksim“, - kalbėjo sidabro gaminiais mugėje prekiavusi pora. Pasidairę į apsiniaukusį dangų, jie išdėliojo ant gretimo prekystalio dar ir šiltas vilnones kojines – gal sudomins šventėje sužvarbusius kurorto svečius.
Vilniaus alėjoje jau nuo ryto savo palapines pasistatę tautodailės dirbinių ir kulinarinio paveldo pardavėjai taip pat neturėjo progos pasidžiaugti pirkėjų antplūdžiu.

Prieš pat šventę į Druskonio ežerą atvežta ir nuleista fontano įranga. Šis fontanas buvo remontuojamas nuo 2016 m. vasaros. Jau veikia ir muzikinis fontanas Gydyklų parke. Kurorto svečius nuo šio savaitgalio vėl vežioja traukinukas.

Visą šį savaitgalį Vijūnėlės parke skambės muzika, poezija, teatro artistų pasirodymai, XIX amžiaus epochos kostiumais pasipuošę aktoriai ir gidai pasakos Druskininkų kurorto istoriją. Vaikai galės dalyvauti mandalų spalvinimo ir aitvarų gamybos pamokose, pasigėrėti kojūkininkų pasirodymais bei burbulų šou.

Pasak Druskininkų savivaldybės administracijos viešųjų ryšių specialistės Dianos Sinkevičiūtės, pirmieji 130 tūkstančių narcizų Vijūnėlės parke buvo pasodinti 2011 metų rudenį, o 2012 metais šalia pėsčiųjų tako, skiriančio Druskonio ežerą ir Vijūnėlės tvenkinį, pasodinta 20 sakurų alėja, pavadinta Druskininkų garbės piliečio daktaro Bronislovo Lubio vardu. 2013 metų rudenį parke papildomai pasodinta dar 90 tūkstančių narcizų sodinukų.