Vilma pasakojo visai neseniai įsigijusi 2015 m. „Lexus“ automobilį su hibridine technologija. Pastaruoju ji vyko iš Anglijos į Lietuvą, tačiau tik pravažiavus Lenkiją moteris buvo pradėta sekti.

Pradėjo sekti tik kirtus pasienį

„Kirtau Lenkijos sieną su Lietuva ir sustojau artimiausioje degalinėje pasipildyti telefono sąskaitą. Paskambinau mamai, pasakiau, kad viskas gerai, esu Lietuvoje, vykstu namo. Pradėjau važiuoti, praėjo gal 3-5 minutės, kai mane ėmė sekti kažkoks automobilis. Jis tiesiog „atsisėdo“ ant užpakalio – važiavo labai labai arti, ėmė „duotis“ šviesomis, naudoti garsinį signalą, kad sustočiau. Nesupratau, kas vyksta, maniau, mane nori lenkti, tas kelias – dviejų eismo juostų, bet pasitraukus į šoną niekas nepasikeitė. Tuomet greitį padidinau. Automobilis trumpam atsiliko, bet po to vėl pasivijo“, – pasakojo skaitytoja.

Jos teigimu, visa tai vyko sekmadienį, balandžio 2 dieną, maždaug 22:30 val. Tiesa, Bendrojo pagalbos centro atstovai (BPC) patikslino, kad skambina jiems buvo valanda anksčiau.

„Aš neįžiūrėjau net koks tai automobilis, nes jau buvo tamsu. Jie pasitraukdavo, kurį laiką pavažiuodavo taip, o kai priartėdavo, imdavo mirksėti tolimųjų šviesų žibintais arba tiesiog važiuodavo juos įsijungę. Nesugebėjau pamatyti net automobilio registracijos numerių, kas vairuoja, kiek žmonių. Buvo tamsu, o visur blizga, šviesos. Turėjau žiūrėti, kur važiuoju, negalėjau visą laiką dairytis. Tik dėl šviesų aukščio galiu spėti, kad tai nebuvo lengvasis automobilis, gal džipas“, – svarstė Vilma.

Įtaria, kad suviliojo prabangus automobilis nelietuviškais numeriais

Ji pasakojo net nespėjusi pasikeisti automobilio registracijos numerių, tad, dabar svarsto, gal aptariamo vairuotojo dėmesį galėjo patraukti būtent tai.

„Angliški numeriai, moteris vairuoja. Galvoja, gal pastabdys durnelė? Anglės sustoja padėti, jei kažko reikia, bet aš iš karto įvertinau – sustosiu, trenksis į galą ir nuvažiuos su tuo automobiliu“, – dėstė pašnekovė.

Skaitytojos teigimu, nors mintys dėliojosi sklandžiai, išgąstis padarė savo – dėl patirto streso ji ėmė net drebėti.

„Jei iš priekio nebūdavo automobilio, jie privažiuodavo iš šono – esą lenkti, bet nelenkdavo, laikydavosi kiek toliau“, – keistą eismo dalyvių elgesį įvertino ji.

Nuolat bendravo su pagalba

Supratusi, kad vyksta kažkas neįprasto,Vilma iš karto surinko bendrosios pagalbos telefono numerį – 112.

„Kone visą kelią kalbėjau su policija. Aiškinau, kas atsitiko, kokiam kelyje, kokius ženklus matau. Važiavau link Giraitės, man žadėjo, kad pareigūnai pasitiks prie akademijos“, – prisiminė skaitytoja.

Nors iš pradžių pareigūnai dar klausė, galbūt aptariamo automobilio vairuotojai stabdo ją dėl priežasties – gal kas nutiko automobiliui, greitai, pasakoja Vilma, jie suprato, kad situacija neįprasta, ir vis kartojo jai niekur nestoti.

„Sakau: „Kas? Mano automobilis 2015 metų, viską rodo, diržo neužsisegi, pypsi, ką čia jau kokios durelės, ratas. Viskas yra gerai.“ Jie prasitarė, kad dabar neturi ekipažo, kurį galėtų atsiųsti, bet užtikrino, kad pareigūnai manęs laukia. Nuolat kartojau, kur esu“, – pasakojo ji.

Važiavo labai gudriai

Skaitytoja tikino suprantanti, kad greičiausiai policija nepradėjo tyrimo dėl šio įvykio, nes ji nieko negalėjo nurodyti apie įtarimų sukėlusią transporto priemonę.

„Jie labai gudriai važiavo – tai atstumo laikosi, tai privažiuoja arti ir įjungia tolimųjų šviesų žibintus“, – kartojo ji.

Vilma dabar svarsto, gal ją išgelbėjo tai, kad ji visą laiką kalbėjosi telefonu su pareigūnais?

„Greičiausiai jie suprato, kad ne su bet kuo kalbu, o su policija, nes vairuojant juk kalbėti telefonu negalima. Jei kas skambintų, greičiausiai tuoj pabaigčiau pokalbį, o čia nuolat važiavau įsikibusi į telefoną. Pravažiavau Kazlų Rūdos ženklą, jie dar kurį laiką dar važiavo iš paskos ir pradingo“, – prisiminė ji.

Automobilį įsigijo iš valytojos algos

Moteris tikino per metus kelis kartus pati viena važiuojanti tuo pačiu keliu pirmyn ir atgal, tačiau niekuomet nieko panašaus nepatyrusi. Tiesa, tuomet ji keliaudavo senesniu automobiliu.

„Aš neturiu jokių priešų, gyvenu paprastą, normalų gyvenimą, valytoja dirbu. Anglijoje tokį automobilį nusipirkau vien dėl to, nes žinojau, iš ko perku, jis buvo daužtas. Gerai, kad paviršutiniškai, su važiuokle viskas buvo gerai. Iš tikrųjų, „Lexus“ kaina didelė, bet anglai labai nemėgsta daužtų automobilių. Lietuvoje pusė daužtų iš Vokietijos ar kitų šalių, o Anglijoje tokiems automobiliams kaina nuleidžiama dvigubai. Daužtus automobilius čia perka lietuviai ir rusai“, – pasakojo ji.

Vilma į Angliją pasakoja važinėjanti jau 14 metų, turinti 19 ir 26-erių metų dukras, draugą, kuris dirba statybose.

„Nei mes kokie verslininkai, nei „mafijozai“, nei skolingi kam. Tik dėl automobilio į mane pasikėsinta buvo“, – tikino moteris.

Patvirtino, kad skambučio sulaukta

Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė DELFI patvirtino, kad iš Vilmos skambutis buvo gautas balandžio 2 d., sekmadienį, 21 val. 31 min.

„Mūsų operatorė išsiaiškino važiavimo kryptį, kitas aplinkybes ir, kaip priklauso pagal nustatytas procedūras, sujungė skambinusią moterį su Marijampolės apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Nuo 21 val. 32 min. iki 21 val. 39 min. ( t. y. 7 min.) su skambinusia moterimi bendravo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai. Kadangi jie neturėjo laisvo policijos ekipažo, kuris galėtų pasitikti moterį kelyje, įvykį peradresavo Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Kauno apskrities policijos patruliai sutiko moterį ties Akademija. Ji jiems paaiškino, kad įtartinas automobilis sekė iki pat Garliavos“, – aplinkybes patikslino ji.

Stabdyta kelyje Klaipėda – Palanga

DELFI primena, kad ketvirtadienį buvo publikuota istorija, kai viešai pristatyta nepanorusi būti 35-erių metų klaipėdietė kreipėsi viešai norėdama įspėti visuomenę dėl kelyje vis dar tykančių pavojų – šį trečiadienį prabangų automobilį vairavusi moteris kelyje stabdyta romų tautybės asmenų.

„Tai man paliko labai nemalonų jausmą. Pagalvojau, jei esu tokia ne viena, gal vis dėlto kažkas vyksta pas mus nelabai gero? Jei policija negali susitvarkyti su tokiais dalykais... Tai pirma tokia mano patirtis“, – susijaudinusi kalbėjo pašnekovė.

Stabdoma romų tautybės asmens ji buvo prie Normantų kaimo, kelyje Klaipėda – Palanga, kuriuo važiavo trečiadienio rytą, apie 9:30 val. Moteris vairuoja 2015 m. laidos, E klasės „Mercedes-Benz“ automobilį.

„Keliu Klaipėda – Palanga važiuoju gana dažnai, maždaug 9 ar 9:30 val. rytais, kadangi lankau baseiną, esantį už Palangos. Galiu pasakyti, kad automobilių tuomet jame nebūna daug, daugelis važiuoja atvirkštiniu maršrutu“, – pasakojo klaipėdietė. T

Tačiau aptariamą rytą jos dėmesį patraukė iš pradžių iš tolo mojęs, o vėliau į važiuojamąją dalį pradėjęs eiti jaunas vyras.

„Nemaloniausia, kad jis išėjo į gatvę, į važiuojamąją dalį, prieš mano automobilį. Ėjo ištiesęs rankas į šonus, buvo galima pagalvoti, kad gal pagalbos reikia. Iš pradžių mintis šovė, kad gal policija šioje vietoje stovi “, – pripažino pašnekovė.

Stabdė romų tautybės asmenys

Jos teigimu, iš toli nebuvo matyti nei kokios tautybės, nei kokio amžiaus tai asmuo. Įžvelgti pavyko tik, kad tai gana jaunas, tvarkingai apsirengęs vyras.

„Buvau priversta šiek tiek stabdyti, galėjo juk ir eismo įvykis įvykti. Tačiau jis ir pats man artėjant ėmė trauktis, kviesti rankomis. Tai buvo jaunas, pakankamai stambus romas, gal net su kažkokiu švarku. Iš toli tikrai neatrodė atstumiančiai. Kiek spėjau pamatyti pravažiuodama, jo automobilyje sėdėjo maždaug 50 m. vyras, gal labai neobjektyvu, bet labai nemalonios išvaizdos, galiniai langai buvo tamsinti“, – pasakojo moteris.

Tai išvydusi ji pripažino krūptelėjusi ir vėl spūstelėjusi greičio pedalą. Laimė, džiaugėsi, vyrai nepuolė prie automobilio, jos nesivijo.

„Kai skaitau tekstus ar komentarus, man pačiai atrodo, kokie žmonės juokingi, negali kažko įsiminti. Tačiau dabar pati negaliu pasakyti, koks tai buvo automobilis, kokie valstybiniai numeriai. Tai buvo sekundės reikalas“, – tikino moteris.

Savo ruožtu BPC atstovai DELFI aiškino, kad, įtariama, dėl tų pačių asmenų jie sulaukė net kelių skambučių. Pirminiais duomenimis, jie kažką pardavinėjo kelyje, tačiau pareigūnams jų sutikti nepavyko.

Dingo važiuodama iš Plungės į Vilnių

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Vėliau rasti buvo ir jos asmeniniai daiktai, telefonas.

Deja, viskas baigėsi protu nesuvokiama tragedija. Daugybinius kūno sužalojimus patyrusi ir, įtariama, nuo smūgių kastuvu mirusi mergina rasta užkasta Kėdainių rajone.

Suimti 4 įtariamieji: nusikaltimo aplinkybės šiurpina

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji – keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas. 4 jų jau suimti, kitiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pirminiais duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas spontaniškai, tikslas – automobilis. Pamatę autostrada važiuojančią vieną merginą už prabangaus automobilio vairo, įtariamieji imitavo eismo įvykį ir tokiu būdu sustabdę I. Strazdauskaitės vairuojamą „Audi A7“ ją pagrobė.

Pagrobtą automobilį nusikaltėliai paliko miške prie Žeimių miestelio (Jonavos r.). Bylą tiriančių pareigūnų žiniomis, įtariamieji ketino jį pasiimti vėliau, bet nespėjo, nes mašiną greitai surado policija. Jie jau buvo sutarę, kad „Audi A7“ nugabens asmeniui, kuris ėmėsi automobilį parduoti.

Įtariama, kad šie asmenys gali būti padarę daugiau nusikaltimų (plėšimų ir vagysčių).