„Aš manau, kad apskritai teisinėje visuomenėje, valstybėje, Seime, kur atstovaujama visuomenė, negali būti kažkokių siurprizų tokio prašymo patenkinime“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Neįsivaizduoju, kad čia būtų galima pasielgti kitaip“, – pridūrė jis.

Antradienį kreipdamasis į Seimą dėl Liberalų sąjūdžio atstovo neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras Evaldas Pašilis tvirtino, kad parlamentaras su koncerno „MG Baltic“ atstovu Raimondu Kurlianskiu tarėsi dėl neteisėto partijos finansavimo, o balsuodamas dėl koncernui palankių teisės aktų pažemino Seimo autoritetą ir diskreditavo Seimo nario vardą.

Pasak S. Skvernelio, tokie įtarimai yra „didžiulis smūgis, suduotas politinei sistemai, partinei sistemai“.

Jis taip pat svarstė, kad sprendžiant iš prokurorų viešai pateikiamos informacijos, kitas teisėsaugos žingsnis galėtų būti įtarimų pateikimas ir partijai.

„Tolesnis veiksmas, kuris vykdomas yra – dabar kol kas yra susiję su atskirais asmenimis, bet aš vėl gi - nenoriu prognozuoti, nors iš to, ką ir praeitą savaitę (girdėjome), iš viešų prokuratūros pareiškimų, kaip ir logiškai prašėsi kitas žingsnis“, – sakė ministras pirmininkas.

Pasak E. Pašilio kreipimosi, 2015 metų spalio 29 dieną G. Steponavičius susitarė su R. Kurlianskiu, kad „MG Baltic“ įmonės perves lėšų į su Liberalų sąjūdžiu susijusio „Laisvės studijų centro“ ir G. Steponavičiaus paramos fondo sąskaitas. Po šio susitikimo G. Steponavičius esą balsavo dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo. Įvardijami lapkritį ir gruodį vykę balsavimai dėl Vartojimo kredito įstatymo pataisų, čia G. Steponavičius balsavo „už“, ir kelio Utena–Vilnius projekto, kai liberalas susilaikė.

Pasak prokuroro, vasarį 10 tūkst. eurų iš koncerno „MG Baltic Media“ sąskaitos sulaukė „Laisvės studijų centras“, o 5 tūkst eurų – G. Steponavičiaus paramos fondas.

G. Steponavičius teigia kategoriškai nesutinkąs su jam metamais įtarimais, vadina juos gėdingais. Jis neigia taręsis dėl balsavimo už pinigus, paramos prašęs tik nevyriausybinių organizacijų veiklai.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo leidimo negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė. Kad būtų panaikintas parlamentaro imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys iš 141.

Prokuratūra atlieka didesnės apimties politinės korupcijos tyrimą, jame su G. Steponavičiumi susiję epizodai tesudaro dalį. Toje pačioje byloje įtarimai pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui. Jis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.