„Ji prašė, kad mes elgtumės pagarbiai su Konstitucija. Mes neabejojame, kad privalome elgtis pagarbiai su Konstitucija“, – žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, susitikime buvo analizuotos dvigubos pilietybės įteisinimo konstitucinės galimybės, kad nebūtų reiškiama kokia nors nepagarba mūsų piliečiams ir kad nebūtų reiškiama nepagarba Konstitucijai.

„Mes turime išnaudoti visas galimybes suteikti žmonėms teisę turėti dvigubą pilietybę arba netgi galbūt ir daugiau kas nors norės turėti. Gal ne tokia formuluotė galėtų būti, galbūt turėtume prašyti Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo dar prieš priimant šitą įstatymą“, – svarstė V. Pranckietis.

Jo nuomone, dėl pačios formuluotės būtų galima dar diskutuoti.

V. Pranckiečio teigimu, paskutinė galimybė būtų referendumo paskelbimas. „Mes ir anksčiau teigėme: išnaudokime visas galimybes, nes referendumas yra paskutinė galimybė“, – sakė V. Pranckietis.

Kaip ELTA rašė, parengtame projekte siūloma dvigubą pilietybę išsaugoti asmenims, kurie išvyko iš Lietuvos po Nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. ir įgijo ES arba NATO valstybės pilietybę.

Prezidentė D. Grybauskaitė yra pareiškusi, kad tokios konservatorių parengtos pataisos prieštarauja Konstitucinei doktrinai.