A.Kubiliaus atveju VTEK atliko tyrimą gavusi Seimo narių pranešimą, kuriame nurodyta, jog politikas nelaiku deklaravo su bendrove „Alkesta“ sudaryta automobilio nuomos sandorį. Parlamentarai rėmėsi žiniasklaidoje skelbta informacija.

Tyrimą dėl R.Karbauskio komisija pradėjo savo iniciatyva, po vasarį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbtos informacijos, kad „valstiečių“ lyderis turi dvejus prabangius apartamentus Barselonoje, du erdvius namus su baseinais Ispanijos kurortuose ir dviejų aukštų baldų parduotuvę, bet VMI pateiktoje turto ir pajamų deklaracijoje buvo įrašyti ne visi jam priklausantys nekilnojamojo turto objektai Ispanijoje. Taip pat nebuvo deklaruota Ispanijos banke imta 629 tūkst. eurų paskola. Vėliau prie tyrimo pridėti dar du sandoriai - automobilių „Porsche Cayenne“ bei „Cadillac D3 Escalade“ įsigijimas. Informacijai pasirodžius žiniasklaidoje R.Karbauskis sandorius deklaravo.

VTEK praeitą posėdį pavedė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai pradėti tyrimus dėl 12 parlamentarų, ar šie nepažeidė įstatymų, draudžiančių jiems užsiimti užsiimti ūkininkavimu, ir ar laikėsi prievolių deklaruoti interesus. Tarp minimų politikų yra ir R.Karbauskis.