Esantiems šalyje Lietuvos piliečiams ministerija rekomenduoja įsidiegti oficialią Pietų Korėjos vyriausybės programėlę, skirtą rasti artimiausias slėptuves ir pirmosios pagalbos punktus, taip pat leidžiančią tiesiogiai skambinti pirmosios pagalbos numeriu 119.

Diplomatai taip pat ragina užsiregistruoti ministerijos kelionių registracijos sistemoje.

Šis perspėjimas nuskambėjo, kai Jungtinės Valstijos pasiuntė prie Korėjos pusiasalio krantų lėktuvnešį ir kelis kitus karo laivus, anot amerikiečių žiniasklaidos, pasiruošusius smogti prevencinį smūgį, kad užkirstų kelią naujam Pchenjano branduoliniam bandymui arba balistinės raketos paleidimui.

Tuo metu Kinija pasienyje su Šiaurės Korėja dislokavo papildomus kariuomenės dalinius, o Pchenjanas pareiškė, kad būtų pasiruošęs atremti JAV smūgį.

Įtampa Šiaurės Korėjoje kyla dėl jos vykdomos raketinės ir branduolinės programos. Daugelis ekspertų yra įsitikinę, kad Pchenjanas per kelerius ateinančius metus gali pasigaminti patikimai veikiančių branduolinių kovinių galvučių ir jas į JAV žemyninę dalį galinčių nuskraidinti balistinių raketų.