„Besąlygiškai, taip. Mums turi rūpėti ir partijų, ir Seimo reputacija, aš manau, kad bet koks toks skandalas, jeigu jis turi pagrindo, jis tikrai nepuošia visos mūsų šitos garbingos organizacijos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovas, paklaustas, ar ragintų G.Steponavičių atsisakyti parlamentaro mandato.

V.Pranckietis teigė, kad jau antradienį generalinis prokuroras turėtų pristatyti savo prašymą leisti patraukti G.Steponavičių baudžiamojon atsakomybėn. Kuo skubiai panaikinti jo imunitetą Seimo pirmininko prašė ir pats liberalas.

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2012 – 2016 metų kadencijos Seimo narys G.Steponavičius, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir turimais konstituciniais įgaliojimais, asmeniškai ne kartą bendraudamas su vieno verslo koncerno vienu iš vadovų, tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G.Steponavičiaus atstovaujama politinė partija, viena viešoji įstaiga, G.Steponavičiaus paramos fondas bei šio Seimo nario rinkimų kampanija. Be to, pareigūnų duomenimis, parlamentaras yra balsavęs dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo.

Pats G.Steponavičius pripažįsta, kad buvo susitikęs su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, prašė paremti jo fondą ir vieną viešąją įstaigą, tačiau, anot jo, tai buvo skaidri, teisėta veikla.

Politikas ketvirtadienį tvirtino Seimo nario mandato neketinąs atsisakyti, nes mano, kad yra neteisingai įtariamas.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti be Seimo leidimo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad R.Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Byloje įtarimai pateikti ne tik R.Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.

Daugiau nei pusė milijardo eurų pajamų per metus gaunanti „MG Baltic“ yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ji valdo alkoholio, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto, prekybos drabužiais, statybos, logistikos, informacinių technologijų, telekomunikacijų verslus.