„Arba jie visi investavo į nekilnojamąjį turtą Nidoje, arba liberalų partijos vadovybė yra sistemiškai korumpuota. Gintaras turi atsisakyti Seimo nario mandato nesiteisindamas ir nelaukdamas svarstymų Seime. O Tėvynės sąjungoje šiandien pradėsime diskusiją dėl tolimesnio bendradarbiavimo su Liberalų sąjūdžiu", - sako G. Landsbergis.

Taip konservatorių pirmininkas reagavo į pranešimus apie prokurorų įtarimus G. Steponavičiui.

Prokurorai įtaria, kad G. Steponavičius yra balsavęs dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo.

Taip pat manoma, kad parlamentaras su „MG Baltic“ koncerno atstovu tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G. Steponavičiaus atstovaujamas Liberalų sąjūdis, viena viešoji įstaiga, G. Steponavičiaus vardo fondas bei šio Seimo nario rinkimų kampanija.

Kreipimesi į Seimą nurodoma, kad tokie veiksmai vertintini kaip G. Steponavičiaus piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai.

Kaip žinoma, prokurorai atlieka didelės apimties tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmęs 106 tūkst. eurų kyšį.

E. Masiulio gynybos versija, kad iš tiesų iš R. Kurlianskio jis skolinosi 90 tūkst. eurų ir dar 16 tūkst. eurų buvo savi. Namuose per kratą iš viso pas E. Masiulį rasta 250 tūkst. eurų.

Teisėsauga taip pat įtaria, kad buvusiam Darbo partijos pirmininko pavaduotojui V. Gapšiui buvo pasiūlytas 25 tūkst. eurų kyšis, kuris turėjo būti suteiktas nuolaidomis transliuojant Darbo partijos politinę reklamą LNK televizijoje bei suteikiant paramą viešajai įstaigai.

Be kita ko, manoma, kad R. Kurlianskis esą bandė paveikti V. Gapšį, kad šis darytų įtaką partijos frakcijai Seime svarstant klausimą dėl Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės Editos Dambrauskienės skyrimo generaline prokurore.

Įtarimai šioje byloje pateikti E. Masiuliui, V. Gapčiui, R. Kurlianskiui ir koncernui „MG Baltic". Jeigu Seimas leis panaikinti neliečiamybę G. Steponavičiui, įtarimai bus pateikiami ir jam.