Žmonai tektų pasitraukti

K. Pūkas pirmadienį sakė manąs, kad dar anksti kalbėti apie jo sugrįžimą į Kauno miesto tarybą. „Taip, aš pasinaudočiau galimybe sugrįžti į tarybą, bet kol kas nėra prasmės apie tai kalbėti. Dabar vyksta du procesai: vienas – Seime, kitas – teisme. Visas šis skandalas yra provokacija. Tai sakau, nes viskas buvo labai greitai surežisuota ir pranešta per „Info TV“. Man pateikti kaltinimai yra be jokio pagrindo“, – savaitraščiui sakė K. Pūkas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė savaitraščiui paaiškino: jeigu K. Pūkas atsisakytų Seimo nario mandato ar jo netektų dėl kitų priežasčių, politikas galėtų pateikti prašymą sugrąžinti į kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašą. „Atsiradus laisvai vietai Taryboje, jis turėtų pirmenybę patekti į ją“, – paaiškino L. Matjošaitytė.

Kaip žinoma, K. Pūkui patekus į Seimą, politiko vietą Kauno miesto taryboje užėmė jo penktoji žmona Lina Pūkienė.
Kęstutis Pūkas ir Lina Pūkienė

„Jeigu jo žmona atsisakytų Tarybos nario mandato, o K. Pūkas kreiptųsi į VRK prašydamas sugrąžinti jį į kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašą, jis turėtų pirmenybę tapti Tarybos nariu“, – sakė L. Matjošaitytė.

Ginkluotas ir gašlus?

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, kai Seimo narys K. Pūkas į Seimą atsinešė pistoletą.

Šis tyrimas sujungtas su atliekamais keturiais ikiteisminiais tyrimais dėl galimo parlamentaro seksualinio priekabiavimo per darbo pokalbius. Į teisėsaugą dėl K. Pūko kreipėsi konservatorių frakcijos Seime atstovės Monika Navickienė, Ingrida Šimonytė ir Radvilė Morkūnaitė – Mikulėnienė.

Dėl seksualinio priekabiavimo apkaltos sulaukęs Seimo narys K. Pūkas praėjusią savaitę etikos sargams apskundė visą apkaltos komisiją. Politiką papiktino apkaltos komisijos sprendimas jį išprašyti iš komisijos posėdžio.

„Komisijos sprendimas pašalinti mane ir mano atstovus iš posėdžio pažeidžia Seimo statutą ir paneigia mano teisę į gynybą, todėl šiandien aš, Kęstutis Pūkas, kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas, kad mano teisė gintis nebūtų pažeidžiama ir ją įgyvendinti galėčiau taip, kaip nustatyta Seimo statute“, – K. Pūkas rašė savo pranešime.

Seimo narį papiktino, kad posėdyje leista dalyvauti advokatui Karoliui Rugiui. Jis atstovauja kelioms merginoms, tvirtinančioms, jog nukentėjo nuo galimo K. Pūko seksualinio priekabiavimo.

Apkalta K. Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. K. Pūkas į parlamentą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų sąrašą. Kilus skandalui jis pasitraukė iš „tvarkiečių“ frakcijos Seime, dabar priklauso Mišriai Seimo narių grupei.

Kaltina keturios moterys

Kaip skelbė žiniasklaida, mažiausiai keturios moterys ir merginos apkaltino K. Pūką seksualiniu priekabiavimu per darbo pokalbius. Jis moterų atsiprašė, tačiau jam planuojama rengti apkaltą. Viena kandidatė į Seimo nario padėjėjas pasakojo, kad per pokalbį parlamentaras fiziškai seksualiai nepriekabiavo, tačiau ne kartą pabrėžė, jog ji esanti simpatiška ir klausė, ar turi draugą arba vyrą.
Moteris sakė, kad K. Pūkas skatino ją labiau savimi pasitikėti, o tam padėti galėtų paprastas dalykas – atsistoti nuogai prieš veidrodį ir grožėtis savimi.

„Info TV“ pranešė, kad vilnietė, kuri kreipėsi į televiziją, teigė pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K. Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“.

K. Pūkas su dabartine penktąja žmona Lina, jaunesne 25 m., augina du mažamečius vaikus. K. Pūkas turi 9 vaikus – dvi dukteris ir septynis sūnus.

Meras pasibjaurėjo

Kai viešumon iškilo kaltinimai K. Pūkui, Kauno meras V. Matijošaitis teigė besitikintis, kad K. Pūkas bus priverstas atsakyti už savo elgesį, jei šis buvo nederamas.
Visvaldas Matijošaitis

„Man, kaip ir visiems kauniečiams, gėda, kad jis prisistato kauniečiu. Koks jis kaunietis? Mano asmenine nuomone, jis – eilinis pašlemėkas. Tipeliai, kurie naudojasi savo padėtimi, kad moteris įsitemptų į lovą, man kelia pasibjaurėjimą. Džiaugiuosi, kad atsirado drąsių merginų, nuplėšusių šio apsišaukėlio kaukę. Linkiu Seimui būti principingam, pradėti apkaltą ir atsisveikinti su juo“, – tuomet teigė V. Matijošaitis.