Premjero teigimu, terorizmo grėsmės lygis Lietuvoje išlieka žemas ir nėra jokio pagrindo jį keisti. Pasak S. Skvernelio, teoriškai didžiausią pavojų kelia pavieniai veikiantys asmenys, todėl užkardant teroristines veiklas būtina keistis informacija tarp valstybių ir išlaikyti platų požiūrį net ir vertinant paprastus nusikaltimus.

„Netgi šiandien į tas pačias transporto priemonių, ypač sunkiasvorių transporto priemonių, vagystes reikia pažiūrėti kiek kitu kampu - ne kaip į turtinį nusikaltimą, bet kartu kaip į nusikaltimą, kuris gali turėti kitokių pasekmių. Mūsų žinyboms į šią problemą reikia pažiūrėti šiek tiek iš kito taško", - LRT radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Sunkvežimiai 2016 m. buvo panaudoti teroristinių atakų metu Prancūzijoje ir Vokietijoje, o 2017 m. balandį - Švedijoje, visais atvejais išpuolių rengėjai buvo siejami su „Islamo valstybe". Lengvuoju automobiliu žmonės buvo atakuoti 2017 m. kovą Londone, o Belgijos Antverpeno mieste į minią ketinęs įvažiuoti asmuo buvo nušautas policijos pareigūnų.