LRT televizijos laidoje „Dėmesio centreLSDP narys G. Paluckas teigė, kad skirtumas tarp jo ir Mindaugo Sinkevičiaus kandidatūros esamas, ir „ne tik amžiuje, grožyje, aišku, kas kam rūpi“. Anot G. Palucko, LSDP partijos atsinaujinimas – neišvengiamas.

„Žinutė – paprasta: didesni atsinaujinimai, nei juos akcentuoja A. Butkevičius, ir labai paprasta žinia – skandinaviškas socialdemokratinis modelis. <...> Reikia atstovauti silpnesniems. <...> Aš neslepiu, kad pirmasis ešelonas turi keistis kardinaliai, apie tris ketvirtadalius. Į mūsų partiją taip pat turi būti grąžintos aiškesnės demokratinės nuostatos“, – kalbėjo G. Paluckas.

Tuo metu kitas LSDP narys, taip pat siekiantis tapti partijos pirmininku, Mindaugas Sinkevičius sakė, kad atsinaujinimą matuoja ne statistiniais vienetais ir įvardijo save kaip vienijantį, o ne skaldantį lyderį: „Negalim pradėti nuo tuščio lapo. Nebūsiu politinis Mozė, kuris per du metus išaugins naują [socialdemokratų – LRT.lt] kartą.“

Su tuo ne visai sutiko G. Paluckas, teigdamas, kad jei socialdemokratai nori būti patrauklūs išore, turi būti gražus vidumi.

Galutiniai rinkimų rezultatai ir naujasis partijos pirmininkas paaiškės gegužės 2 d., o savo darbą jis pradės gegužės 6 d. per LSDP 35-ąjį suvažiavimą.