BNS pats politikas teigė, kad kiek daugiau nei dvi valandas užtrukusioje apklausoje jis dalyvavo kaip paprastas liudytojas – kaip ir kitų politikų atveju, teisėsauga domėjosi jo susitikimais su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, jis byloje yra įtariamasis.

„Tai rutininė apklausa tų žmonių, kurie yra bendravę su Raimondu Kurlianskiu. Tuo laikotarpiu turėjau kelis susitikimus – nebuvau nei Seimo nariu, nei valstybės tarnautoju, buvau politologu, dėstytoju, tai natūralu, kad bendraudavome apie politines aktualijas, politinius procesus, priešrinkimines dinamikas. Natūralu – jis vienas žiniasklaidos grupės atstovų. Tame kontekste ir domėjosi, ar tuose pokalbiuose buvo ar nebuvo niuansų“, – sakė L.Kasčiūnas.

Jis teigė susidaręs įspūdį, kad teisėsaugos tyrimas yra „baigiamojoje stadijoje“. Konservatorius taip pat atskleidė, jog jo atstovaujamas leidinys 2015–2016 metų žiemą yra gavęs R.Kurlianskio paramą. STT atstovai, anot jo, šia parama nesidomėjo.

„Asmeniškai aš jokios paramos nesu gavęs. Mes (su R.Kurlianskiu – BNS) kalbėjomės apie akademinio žurnalo „Tribūna“ rėmimą, atrodo, parama buvo. Aš ne pagrindinis ten esu žmogus, kažkiek gal ir buvo paramos įkritę, nedidelė dalis“, – pripažino politikas.

L.Kasčiūnas prieš tapdamas Seimo nariu 2012-2016 metais vadovavo Rytų Europos studijų centrui, beveik dešimtmetį dėstė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

2009-2012 metais L.Kasčiūnas patarinėjo tuometinei Seimo pirmininkei konservatorei Irenai Degutienei.

Koncernas „MG Baltic“ įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu politinės korupcijos tyrime. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria galimus koncerno atstovų kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui ir buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui už koncernui palankių sprendimų priėmimą. E.Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio kyšį paėmęs grynaisiais, tuo metu V.Gapšys kyšį galėjo gauti per politinės reklamos Darbo partijai nuolaidas koncerno valdomoje žiniasklaidoje, anksčiau skelbė prokurorai.

Šiame tyrime apklausti įvairių partijų buvę ir dabartinio Seimo nariai.