26-erių vaikinas pasakojo, kad jo mama, Britt Fardal, susipažino su iš Lietuvos į Oslą dirbti atvykusiu vyru 1988 metais.

"Mano mama sutiko mano tėvą 1988 metų vasarą Osle. Jis dirbo dokuose, bendrovėje "Losse and Lastekontor". Bandžiau susisiekti su bendrove, bet jie neturi išlikusių to laikotarpio įrašų. Aš gimiau 1991 metais, jis tų pačių metų pradžioje grįžo į Lietuvą. Mano mama nenorėjo kalbėtis apie mano tėvą ir, jei bandydavau ko nors paklausti, nukreipdavo temą, nežinau net jo vardo", - pasakojo Fredas.

Vaikinas teigė, kad prieš kelias savaites mama mirė, tad jis norintis surasti savo biologinį tėvą, kuris, turimomis žiniomis, gyveno Klaipėdoje, ir jam pranešti šią žinią.

"Manau, jis turėtų būti panašaus amžiaus, kokio dabar būtų mano mama - maždaug 58-65 metų amžiaus. Labai tikiuosi, kad jis, pamatęs šią žinutę, atsilieps. Noriu, kad jis žinotų apie mane, kad aš esu, ir jeigu norėtų su manimi bendrauti, jis gali mane pasiekti", - sakė pašnekovas.

Fredas teigė mamos kompiuteryje radęs vyriškio nuotrauką, kuri, tikėjosi, yra jo tėvo. Tačiau, žurnalistams internete atlikus trumpą paiešką, paaiškėjo, kad tai vienos Norvegijos aukštosios mokyklos profesoriaus nuotrauka.

Tuomet pašnekovas atsiuntė savo vaikystės nuotrauką su mama - galbūt jo tėvas atpažins prieš daug metų pažintą moterį ir atsilieps? Vaikinas taip pat minėjo, kad mama tėvui buvo paštu siuntusi jo vaikystės nuotrauką, tad jis turėtų žinoti, kaip jo vaikas tuomet atrodė.

"Mano vienintelė viltis yra sulaukti pagalbos iš Klaipėdos gyventojų. Galbūt mano tėvas pamatys šią nuotrauką", - vylėsi F. Fardalas.