VTEK informavo, kad dalis į Seimą pernai spalį išrinktų parlamentarų deklaracijas pateikė per vėlai, o aštuoni praėjusios kadencijos Seimo nariai apskritai nėra atnaujinę deklaracijų po perrinkimo.

Komisija taip pat pažymi, kad dalis Seimo narių duomenis apie sudarytus automobilių nuomos ar pirkimo sandorius deklaracijose nurodė netiksliai, neišsamiai, pavėluotai arba šios informacijos visai nepateikė.

Nustatyta, kad įstatymus dėl to galėjo pažeisti konservatoriai Mantas Adomėnas, Arvydas Anušauskas, Rasa Juknevičienė, Dainius Kreivys, Kęstutis Masiulis, Antanas Matulas, socialdemokratai Algirdas Butkevičius, Julius Sabatauskas, Irena Šiaulienė, Artūras Skardžius, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai Rimas Andrikis, Algimantas Dumbrava, Vytautas Kamblevičius, Žaliųjų partijos atstovas Linas Balsys, liberalas Gintaras Steponavičius.

Analizę VTEK atliko atsižvelgdama į žiniasklaidoje metų pradžioje pasirodžiusią informaciją apie Seimo narių galbūt nedeklaruotus automobilių nuomos sandorius. VTEK, tikrindama šias aplinkybes, atkreipė dėmesį ir į tai, kaip politikai laikosi privačių interesų deklaravimo terminų.

Duomenys perduoti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Pažymima, kad komisija šiuo metu jau atlieka tyrimus dėl kai kurių minėtų Seimo narių.