Vietoje Liberalų sąjūdžio frakcijos narės Aušrinės Armonaitės komisijoje darbuosis Simonas Gentvilas, vietoje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių: Mindaugo Puidoko - Levutė Staniuvienė, Roberto Šarknicko - Andriejus Stančikas, Tomo Tomilino - Virginija Vingrienė.

"Remiantis Seimo nario K. Pūko teikimu, savanoriškai nusišalino keturi komisijos nariai. Norime nestabdyti proceso ir neginčyti gerbiamo Seimo nario K. Pūko prašymo tam, kad galėtume greitai ir konstruktyviai dirbti", - pristatydama projektą sakė komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė.

Už nutarimą, kuriuo patvirtinti nauji komisijos nariai, vieningai balsavo 95 Seimo nariai.

Seimo narys K. Pūkas yra pareiškęs, kad "kai kurie komisijos nariai viešai, visuomenės informavimo priemonėse skelbia, kad neturi abejonių mano kaltumu, o jų tikslas yra kuo greičiau pašalinti mane, K. Pūką, iš Seimo, o ne ištirti visus įrodymus ir jų pagrindu priimti motyvuotą sprendimą".

Jis prašė apkaltos komisijos narius T. Tomiliną, A. Armonaitę, R. Šarknicką, M. Puidoką nusišalinti, o komisijos posėdį atidėti, kol į nusišalinusių komisijos narių vietą bus paskirti nauji komisijos nariai, "kurie savo vidinio įsitikinimo, tai yra teisinio ir politinio mano išsakytų žodžių įvertinimo, viešai nepaskelbė dar iki susipažinimo su visa medžiaga ir iki įrodymų tyrimo pradžios".

Komisija, kurioje dirba 12 Seimo narių, turės pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltą šiam parlamentarui.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų gegužės 1 d.

Šių metų kovo mėnesį visuomenės informavimo priemonėse buvo viešai pateikta informacija, filmuota medžiaga apie tai, kad Seimo narys K. Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.

Apkaltos iniciatoriai mano, kad Seimo narys K. Pūkas savo veiksmais šiurkščiai diskredituoja Seimą kaip vieną svarbiausių valstybės institucijų - tiek savo konkliudentiniais veiksmais ir žodžiais (galimai seksualiai priekabiaudamas prie moterų), tiek siūlydamas neoficialų atlyginimą. Toks Seimo nario K. Pūko elgesys, jų nuomone, nesuderinamas su jo, kaip Seimo nario, veikla, kuri žemina Seimo autoritetą.