Šią poziciją ministras telefonu išsakė Jungtinės Karalystės kolegai Borisui Johnsonui.

„Prasidėjusiu „Brexit“ procesu nesidžiaugiame, bet tikimės, kad Jungtinė Karalystė liks įmanomai arti ES ir bus dar aktyvesnė sprendžiant mūsų regiono saugumo problemas“, – sakė L.Linkevičius, cituojamas ministerijos pranešime.

Užsienio reikalų ministerija nurodo, kad pokalbis įvyko B. Johnsono iniciatyva.

JK ministras informavo L.Linkevičių apie Lisabonos sutarties 50 straipsnio, reiškiančio išstojimą iš ES, aktyvavimą, bet kartu pabrėžė, kad santykiai su Lietuva liks tvirti ir stiprūs.

„B.Johnsono teigimu, mūsų vertybės tos pačios, principinė pozicija dėl grėsmių Europoje visiškai sutampa. Jungtinės Karalystės ministras dar kartą pažadėjo artimiausiu laiku apsilankyti Lietuvoje“, - nurodo ministerija.

L.Linkevičiaus teigimu, JK karių dislokavimas Baltijos valstybėse yra „puikus įrodymas, kad ši šalis toliau bus aktyvi sprendžiant mūsų regiono saugumo problemas“.

Praėjus devyniems mėnesiams po Didžiojoje Britanijoje surengto referendumo, kuriame buvo priimtas sprendimas pasitraukti iš ES, Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Teresa Mei) trečiadienį oficialiai aktyvavo Lisabonos sutarties 50 straipsnį, o tai reiškia, kad 2019 metais Didžioji Britanija išstos iš ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)