Tiesa, pašnekovė įspėjo, kad iki savaitgalio dar reikės kiek pakentėti, kadangi savaitės vidurys nė iš tolo neprimins vasaros.

„Prieš savaitgalį sugrįš kone žiema. Jau trečiadienį smelksis šaltesnis oras, ketvirtadienio naktį bus net apie 4-5 laipsnius šalčio didesnėje šalies dalyje. Penktadienį artinasi pokyčiai, tačiau, kadangi šaltas oras bus susikaupęs, matysime ir kritulių. Temperatūra sieks 6-7 laipsnius, tik šalies pietvakariuose spės sušilti iki 10-12 laipsnių“, – pasakojo A. Nagelytė.

Krituliai šalyje pasirodys trečiadienio vakarą, daugiau jų bus fiksuojama penktadienį.

„Sniego, šlapdribos, tikėtina, sulauks šiaurės rytinė Lietuvos pusė. Vakaruose greičiausiai iš karto prasidės šiluma su lietumi“, – aiškino sinoptikė.

Didžiausia temperatūra – sekmadienį, šalies pietinėje dalyje

Jos teigimu, staigiai šiltėti ims šeštadienį. Dienos bus saulėtos, temperatūra pirmąją savaitgalio dieną turėtų būti maždaug 15-18 laipsnių.

„Sekmadienį, tikėtina, kad pietų ir pietvakarių Lietuvoje šils iki 19 arba net 20 laipsnių. Kitur šalyje vyraus 16-18 laipsnių temperatūra“, – pasakojo sinoptikė.

Tačiau jau vakarop ims vėsti, nuo pirmadienio oro temperatūra bus apie 10-12 laipsnių šilumos.

Kontrastingos oro masės yra arti viena kitos

„Vidurio Europoje šiuo metu vyrauja šiluma. Anksčiau ji buvo išplitusi ir apėmė net Švediją. Temperatūra pietinėje Skandinavijos dalyje buvo pakilusi iki 15-20 laipsnių šilumos.

Tačiau dabar iš šiaurės pasukęs link Skandinavijos keliauja šaltis, nors vidurio Europoje šiluma ir išlieka. Taigi pas mus iš pradžių įsismelks šaltesnis oras, o paskui, staigiai pasisukus srautui, plūstelės šiluma, kuri iš vidurio Europos nepasitrauks“, – staigias orų permainas aiškino A. Nagelytė.

Jos teigimu, skirtingos ir kontrastingos oro masės šiuo metu yra labai arti viena kitos, todėl dažnesni ir temperatūros pokyčiai.