Deja, bet savaitei įpusėjus pavasaris kiek subjurs: bus vėsiau, dangus apsiniauks. Penktadienį šiluma po truputį sugrįš, tačiau daugelyje rajonų nuvilnis lietus. Tokiais permainingais orais ir atsisveikins kovas. Pirmųjų balandžio dienų verta laukti, nes panašu, kad jos atneš išsvajotą šilumą.

Antradienio naktį vietomis numatomas debesuotumas, galimas trumpas lietus. Šiaurės vakarų Lietuvoje vyraus silpnai neigiama temperatūra. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, bus apie 4–5 laipsnius šilumos. Įdienojus vyraus giedras dangus, oras šils iki 8–10 laipsnių. Šiauliuose naktį termometrai fiksuos 5, ryte 2 laipsnius šilumos. Dienos metu saulės spinduliai orą sušildys iki 6–7 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos apie 3–5 laipsnius šilumos. Įdienojus dangus bus saulėtas, termometrai rodys 7 laipsnius šilumos.

Trečiadienį jau teks šilčiau apsirengti: oras atvės, vietomis numatomas lietus. Pūs silpnas pietryčių, rytų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto metu, atšals iki –2–1 laipsnio. Diena bus apniukusi, protarpiais negausiai palis. Termometrai fiksuos 5 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktis bus giedra, spustelės –3 laipsnių šaltukas. Ryto valandomis pasirodys debesys, bus apie nulį. Dieną oras kukliai šils iki 4–5 laipsnių. Pajūryje visą parą dangų gaubs debesys. Naktį ir ryte bus apie 1, įdienojus apie 4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį šiaurės rytų vėją keis pietvakarių krypties vėjas. Daugelyje rajonų vyraus permainingas debesuotumas, kritulių tikimybė menka. Nakties metu daug kur temperatūra kris žemiau nulio. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, bus apie –3–1 laipsnį šalčio. Įdienojus danguje sukiosis nedideli debesys, termometrų stulpeliai kils iki 5–7 laipsnių. Šiauliuose visą parą laikysis giedras dangus. Nakties ir ryto metu bus apie –4–2 laipsnius šalčio. Dieną oras sušils iki 5 laipsnių. Pajūryje debesys tai susibėgs, tai vėl išsiskirstys. Naktį ir ryte spustels –1–0 laipsnių šaltukas. Įdienojus temperatūra kils iki 4–5 laipsnių.

Penktadienį pakils vakarų vėjas, į šalį plauks lietaus debesys, tačiau temperatūra jau stiebsis aukščiau. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas gausus debesuotumas ir krituliai. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 3, įdienojus 8–9 laipsnius šilumos. Šiauliuose gausiau palis naktį ir ryte. Tuo metu bus apie 3–4 laipsnius šilumos. Dieną oras sušils iki 7–8 laipsnių. Pajūryje temperatūra svyruos apie 6–7 laipsnius šilumos, numatomas varvantis dangus.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmąjį balandžio savaitgalį, tikėtina, kad šalį užlies itin šilti orai. Šeštadienį daug kur numatomi pragiedruliai, o dienos metu oras sušils iki 15 laipsnių, o vietomis ir dar labiau. Sekmadienį gali nušniokšti pavasarinis lietus, tačiau orai taip pat bus šilti.