Trumpuoju pagalbos numeriu policijos pareigūnus iškvietė pilietiški praeiviai, vėlų sekmadienio vakarą pastebėję pačiame Lazdijų miesto centre esančiame daugiabutyje pro antro aukšto balkoną pagalbos šaukiančius vaikus.

Mažamečiai bandė perlipti per balkoną, šaukdami, kad kas nors atrakintų jų buto duris.
Vienam iš vaikų – septyneri, kitam – vos penkeri. Dar vienas, vienuolikmetis, kaip vėliau paaiškėjo, tuo metu buvo išėjęs ieškoti nuo ryto negrįžtančios motinos.

Išeidamas jis užrakino bendrabučio kambarį, palikdamas jame du mažesniuosius.
Kaip DELFI vėlų sekmadienio vaakrą sakė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Ramunė Gurevičienė, gavusi pranešimą apie bute galimai vienus užrakintus vaikus, ji atvykusi pareikalavo išlaužti duris.

„Vaikų paklausiau, kada mama išėjo iš namų. Pasakė, kad labai seniai, nuo ryto. Visą dieną visi trys mažamečiai buvo palikti vieni. Nors iš rajono savivaldybės administraacijos vaikų motinos nuomojame socialiniame būste buvo tvarkinga, tačiau apžiūrėjus, paaiškėjo, kad jame vaikai buvo palikti net be maisto. Visame bute radome tik gabaliuką duonos ir kelis marinuotus agurkėlius“, - sakė vaiko teisių apsaugos specialistė.

Pareigūnams bandant išvaduoti užrakintus vaikus iš buto, grįžo ir trijų nepilnamečių motina. Pareigūnai jau nustatė 2,05 promilės girtumą.

Vaikai patalpinti laikinai globai į Lazdijų rajono ligoninę, pirmadienį bus sprendžiamas klausimas dėl jų laikinosios globos.

DELFI neseniai jau rašė apie šią šeimą, kai vyriausias iš trijų vaikų buvo sumuštas buvusio ilgamečio Lazdijų rajono policijos pareigūno.

Tuomet byla buvo nutraukta, nes nukentėjusiojo mažamečio motina susitaikė su sūnaus skriaudėju.

Vaiko teisių apsaugos skyrius apie tokį prokurorų sprendimą sužinojo tik gavę nutartį, mat į patį procesą tarnyba nebuvo įtraukti.

Tai sužinojusi Seimo narė Dovilė Šakalienė tuomet DELFI sakė inicijuosianti bylos dėl smurto prieš mažametį atnaujinimą.