Sekmadienį debesų padaugės, kai kur iškris nedideli krituliai. Vėjas pūs iš vakarų 6–11 m/s greičiu. Bus 5–9 laipsniai šilumos.

Pirmadienį nemalonus vėjas pūs iš šiaurės vakarų, jis bus 8–13 m/s greičio. „Žymesnių kritulių jis neatneš, bet neatneš ir malonesnės šilumos“, – prognozuoja sinoptikas. Naktį numatoma 0–5 laipsnių šiluma. Dieną reiktų tikėtis 7–12 laipsnių šilumos.

„Orai mūsų nepaguos ir antroje savaitės pusėje. Didės kritulių, tiksliau – lietaus, tikimybė. Naktimis temperatūra vis priartės prie nulio, o dienomis: trečiadienį – 6–11, ketvirtadienį – vos 4–9 laipsniai šilumos“, – pasakoja V. Sakalauskas.

Penktadienį orus jau pradės lemti aukšto atmosferos slėgio sūkurys, taigi orai bus sausesni, matysime daugiau saulės. Tiesa, naktį daug kur pašals, bet sulauksime jau malonesnės šilumos – temperatūra daug kur bus apie 10 laipsnių šilumos.

„Po savaitės, t.y. kitą šeštadienį, sekmadienį, jeigu niekas nepasikeis, didelė tikimybė, kad Lietuvą pasieks jau šiltesnių orų banga. Tada jau temperatūra turėtų pakilti aukščiau 10 laipsnių“, – sako sinoptikas.