Ketvirtadienį paskelbtame sąraše pabrėžiama prezidentės ryžtinga pozicija Rusijos atžvilgiu.

„Ji ne veltui vadinama Baltijos šalių „Geležine ledi“. D.Grybauskaitė, 2009 metais tapusi pirmąja į Lietuvos prezidento postą išrinkta moterimi, ėmė raginti imtis veiksmų dėl Vladimiro Putino vykdomų tarptautinės teisės pažeidimų dar prieš tai, kai Rusija aneksavimo Krymą ir pradėjo savo „poveikio kampaniją“, kurios taikiniu tapo JAV prezidento rinkimų procesas“, – rašo „Fortune“.

„Dėl savo atviro ir atkaklaus būdo D.Grybauskaitė išsiskiria iš kitų, ypač užuolankomis linkusių kalbėti savo ES kolegų. Ji toliau pasisako už stiprią NATO ir vieningą europinį frontą“, – teigiama žurnale.

Šis sąrašas sudaromas įvertinant įvairių sričių profesionalų lyderystės bruožus. Pirmoji vieta sąraše skirta Čikagos beisbolo klubo vadovui Theo Epsteinui, antroji – Kinijos elektroninės prekybos įmonės „Alibaba“ steigėjui Jackui Ma, trečioji - popiežiui Pranciškui.

D.Grybauskaitei sąraše skirta 45-oji vieta. Be jos, iš politikų įtraukti JAV respublikonų politikai Johnas McCainas ir Johnas Kasichas, buvęs viceprezidentas demokratas Joe Bidenas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Taivano prezidentė Tsai Ing - wen, Kanados premjeras Justinas Trudeau.