Jis trečiadienį Vašingtone dalyvavo JAV vadovaujamos koalicijos, skirtos kovai su šia grupuote, ministrų posėdyje.

Kaip koalicijos narė, Lietuva šių metų pradžioje į Iraką išsiuntė nedidelę grupę karinių instruktorių. Jie ten apmoko vietos pajėgas.

„Kai kurios koalicijos šalys yra itin turtingos, galingos ir turinčios savo potencialą, todėl su visais lygintis negalime. Tačiau mes jau dabar dalyvaujame koalicijoje siųsdami instruktorius į Iraką ir tikrai svarstysime padvigubinti savo indėlį“, – BNS telefonu iš Vašingtono sakė ministras.

Jo teigimu, konkretus papildomas Lietuvos indėlis priklausys nuo sąjungininkų poreikių ir tai nebūtinai reiškia, kad šalis tiesiog padvigubins instruktorių skaičių Irake.

Šiuo metu ten vietos pajėgas apmoko šeši Lietuvos kariniai instruktoriai.

Seimas yra leidęs į Iraką šiemet išsiųsti iki 30 karių.

Aptarė išpuolį Londone

JAV posėdžiaujant ministrams, per įtariamą teroro išpuolį prie Didžiosios Britanijos parlamento Londone trečiadienį žuvo keturi žmonės, tarp jų vienas policijos pareigūnas ir užpuolikas, o dar apie 20 žmonių buvo sužeisti.

Nors atsakomybės už jį kol kas neprisiėmė jokia organizacija, L.Linkevičius teigė, jog koalicijos prieš „Islamo valstybę“ šalių narių ministrai trečiadienį aptarė ir šią ataką.

„Tai priminimas mums visiems, kaip svarbu bendradarbiauti šioje srityje. Ne tik prieš „Islamo valstybę“ – kova su terorizmu yra lygiai tas pats“, – sakė ministras.

„Niekas neturi imuniteto nuo tokių ar panašių dalykų, kas įvyko Londone“, – pridūrė jis.

Britų policija įtaria, kad prie Bendruomenių Rūmų įvykęs išpuolis gali būti teroristinis.