„Pirma, kiek laiko kaitaliojimas patogus mūsų žmonėms. Jei pažiūrėtume atliktas įvairiausias apklausas, didžioji dauguma Lietuvos piliečių norėtų gyventi nekaitaliojant laiko, todėl ypatingai prie to laiko, prie kurio dabar pereiname, ir vaikams didžiulės problemos yra keltis į darželius ir į mokyklą“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo S. Skvernelis.

Pats premjeras būtų linkęs atsisakyti laiko sukiojimo.

Tačiau, sako jis, yra antras aspektas: esame ES nariai ir tokiu atveju laikas su kitomis šalimis skirtųsi 2 valandomis. Tai atsilieptų verslui, bendradarbiavimui. Pasak S. Skvernelio, klausimas, ar mes norime išsiskirti iš kitų valstybių.

„Todėl tikrai šis klausimas yra darbotvarkėje, bet sprendimas nėra priimtas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Lietuvos Vyriausybė iki sausio 1 d. ES institucijoms nepateikė savo pozicijos dėl laiko sukiojimo.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, keičiamas dukart per metus, vykdant neribotai galiojančią ES direktyvą dėl vasaros laiko. Briuselis kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Vasaros laikas kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžio rodykle valanda prie į priekį, o atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)