„Jokios įtakos man, kaip Seimo nariui, niekas nedarė, bet paskleista informacija meta šešėlį ir man, ir partijai. Todėl ne tik atsistatydinau iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų, bet ir gavęs partijos bičiulių pritarimą suspenduoju savo narystę LSDP, kol bus ištirta viešai paskelbta informacija apie mane,“ – išplatintame pranešime sako M. Bastys.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius palaiko Mindaugo Basčio sprendimą suspenduoti narystę partijoje, kol bus išaiškinta ir įvertinta visa informacija, paskelbta VSD pažymoje ir viešojoje erdvėje.

„Norime kad neliktų jokių insinuacijų ir neaiškumų. Objektyvus tyrimas turėtų sudėti visus taškus šioje istorijoje“, – sako A. Butkevičius.

DELFI primena, kad praėjusį ketvirtadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paragino M. Bastį trauktis iš Seimo vadovybės, kai socialdemokratas negavo leidimo dirbti su slapta informacija dėl jo asmeninių ryšių su Rusijos energetikos kompanijų, nusikalstamo pasaulio atstovais, buvusiu KGB darbuotoju ir Kremliui palankiu žurnalistu.

Penktadienį socialdemokratas atsistatydino iš Seimo vicepirmininko pareigų.

„Išvada yra paprasta – mes negalim pasitikėti. (...). Kadangi VSD saugo valstybės paslaptis, todėl mes darom išvadą, kad ta informacija gali būti nutekinama“, – taip apie M. Basčio ryšius dar ketvirtadienį skelbė VSD vadovas Darius Jauniškis.

Išvadoje Seimo pirmininkui aprašomi M. Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu. VSD vertinimu, šie ryšiai daro M. Bastį pažeidžiamu ir keltų grėsmę jam patikėtos valstybės paslapties saugumui.

Opoziciniai konservatoriai pirmadienį pranešė pradėję rinkti parašus siekdami inicijuoti apkaltą socialdemokratui M. Basčiui.