„Aš manyčiau, kad be teisėsaugos vertinimo, ką tikrai skatinu, dar kartą galiu pakartoti ir paskatinti tas moteris būti pilietiškas ir visgi kreiptis“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, vienas žingsnių tyrimui pradėti – galimybė parlamentarui surengti apkaltą. Jos metu sudaroma komisija, galima atlikti tyrimą, kviesti liudininkus, o paaiškinimus turi teikti ir pats Seimo narys.

„Manau, šis teisinis mechanizmas yra priimtinas ir jeigu Seimo narys neapsispręs pats, aš tikrai būčiau linkęs palaikyti ir pritarti galimam apkaltos variantui“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Tai, kad grupė merginų „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narį K. Pūką kaltina seksualiniu priekabiavimu, praėjusią savaitę pranešė „Info diena“. Iškart po žinios pasirodymo žiniasklaidoje atsiliepė ir daugiau merginų, kurios pasakojo gana panašią patirtį bandant įsidarbinti pas K. Pūką.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija penktadienį pasmerkė jos nario K. Pūko galimą priekabiavimą prie moterų.

Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės liberalės Aušrinės Armonaitės, K. Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva. Premjeras Saulius Skvernelis yra pareiškęs, kad K.Pūkui mestus kaltinimus turėtų įvertinti teisėsauga.

Penktadienį K. Pūkas išplatino pareiškimą, kuriame atsiprašo visų moterų. Jis išsakytus kaltinimus vadino provokacija.