Pasieniečiai iš oro žvalgė didžiulę teritoriją, tačiau viešai kol kas buvo pateiktas tik kiek ilgesnis nei minutės trukmės įrašas.

Dėmesys – vandens telkiniams ir automobiliams

Vis dėlto ir tie vaizdai, kuriuos jame galima išvysti, iškalbingi. Įraše matyti, kad sraigtasparnis žvalgėsi ne tik virš miškų, sodybų, daug dėmesio skirta ir vandens telkiniams.

Teritorija, kurioje galimai dingo mergina, iš tiesų vandeninga – jame yra ir tvenkinių, ir upių. Atidžiau žvelgta į čia plūduriuojančius daiktus.

Stambesniu planu rodomi ir du automobiliai. Tiesa, jei „Audi A4 Avant“ modelio nufilmuotas tik prabėgomis, 3 serijos „BMW“ skirtas kur kas didesnis dėmesys. Šis automobilis minutės trukmės įraše parodytas 4 skirtingais kadrais. Ir spalvotai, ir ne.

Geriausi Lietuvos kriminalistai net buvo atitraukti nuo kitų tyrimų

DELFI paklaustas, ką tokios detalės gali parodyti, knygų apie kriminalų pasaulį autorius, žurnalistas Dailius Dargis patikino, kad, visų pirma, pats vaizdo įrašas yra įrodymas, kad paieškos vyksta labai intensyviai ir profesionaliai.

„Pareigūnai tikrai deda milžiniškas pastangas. Mano žiniomis, teko bendrauti tiek su buvusiais, tiek su esamais pareigūnais, visi patys geriausi ir kiečiausi Lietuvos kriminalistai pastarosiomis paromis net atitraukti nuo kitų ne mažiau svarbių tyrimų ir sukoncentruoti į šį“, – sakė pašnekovas.

Jis įtarė, kad ieškant merginos gali būti naudojama ir ta pati įranga, su kuria paprastai ieškoma kontrabandininkų – šviečianti rentgeno spinduliais.

„Ja peršviečiamos patalpos, kiti objektai“, – aiškino D. Dargis.

Dailius Dargis

Ką parodo dėmesys vandens telkiniams

Pasak pašnekovo, gali būti, kad didesnis pareigūnų dėmesys vandens telkiniams parodo, kad greičiausiai ieškoma ne tik situaciją išsiaiškinti galinčių padėti daiktų, bet ir merginos kūno.

„Kiek kalbėjau su šia istorija besidominčiais, manyčiau, reikia labai šukuoti vandens telkinius. Galbūt žiniasklaidos tai dar nepasiekė, bet vandens telkiniams tikrai turi būti skirtas specialus dėmesys“, – mįslingai prabilo D. Dargis.

Jo turimomis žiniomis, šią istoriją tiriantys pareigūnai dirba visomis kryptimis ir ištisomis paromis.

„Daugelis yra pavargę, be miego. Aišku, jei labai pavargsta, keičiasi, bet varo 24 valandų režimu“, – pareigūnų darbo kasdienybę atskleidė pašnekovas.

Ievos Strazdauskaitės paieška iš oro

Jei veikia nusikaltėliai, jų darbą vadina absoliučiai profesionaliu

D. Dargio teigimu, kasdien pasirodanti informacija kiek klaidina – darosi sunku pasakyti, ar tai dingimas, ar pagrobimas.

„Jei tai pagrobimo versija, nes mes nežinome, ar pabėgimo, ar dingimo, ar pagrobimo versija keliama, įsiterpę nusikaltėliai, sakyčiau, jie labai profesionalūs. Galbūt susiduriame su šiuolaikine nusikaltėlių karta, kuri veikia absoliučiai profesionaliai ir, kaip matome, gal net viena koja lenkia teisėsaugos pareigūnus“, – įžvelgė jis.

Pasak pašnekovo, visuomenę šis atvejis itin glumina, skaudina, tačiau kartu ir domina savo mistiškumu.

„Mistika. Atrodo, vyksta kažkoks kraupus realybės šou ar serialas“, – pripažino D. Dargis.

Apie „BMW“ jau buvo kalbėta

DELFI primena, kad portalui lrytas.lt kaunietė Gabija pasakojo mačiusi du prabangius automobilius, važiuojančius vienas paskui kitą. Mergina sekmadienį vakare važiavo greitkeliu Klaipėda–Kaunas. Apie 18 val. 20 min. dar neprivažiavus Kauno ją aplenkė prabangios „Audi“ ir „BMW“.

„Važiuojant autostrada sekmadienį netoli Kauno dideliu greičiu pravažiavo „Audi“ paskui BMW. Buvo matyti, kad abi mašinos naujos, tačiau neįsiminiau mašinos numerių nei serijos, nes faktiškai pravažiavo kaip pro stovinčią. „Audi“ ir BMW pravažiavo tikrai ne 110 km/val. greičiu“, – po Lietuvos policijos įrašu bei „Audi A7“ nuotrauka feisbuke komentavo Gabija, kurią cituoja lrytas.lt.

Duomenų, patvirtinančių, kad Gabijos matytas „Audi“ yra tas, kurį vairavo I.Strazdauskaitė, kol kas nėra.

Ievos Strazdauskaitės paieška iš oro

Iš oro žvalgytis pradėjo ne iš karto

DELFI primena, kad prastas oras ir tamsa sekmadienį, iškart po pranešimo apie įtariamą nusikaltimą, užkirto galimybę atidžiai išžvalgyti teritoriją iš sraigtasparnio.

Pirmadienį, kovo 6 d., vos oro sąlygos tapo tinkamos, VSAT pareigūnai pakilo į orą sraigtasparniu. DELFI pateiktas vaizdas iš kovo 8 dienos skrydžio.

Skrydžio metu filmavimo kamera buvo pritraukta maksimaliai arti objektų, kurie buvo teritorijoje. Deja, taip ieškomos I. Strazdauskaitės buvimo vietos neaptiko. Pareigūnai toliau intensyviai ieško dingusios merginos.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.