Iš Plungės kilusi mergina Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete studijavo verslo informacijos vadybą, vėliau tęsė magistro studijas.

Pastaruoju metu ji dirbo internetininėje išparduotuvėje, tačiau, jos atstovų teigimu, I. Strazdauskaitės pareigybės nesusijusios su prekių transportavimu ar panašių funkcijų atlikimu.

Tad automobilyje „Audi A7“ buvę daiktai, apie kuriuos mįslingai užsimena pareigūnai, greičiausiai nebuvo vežami darbo reikalais.

Su vaikinu gyveno nuosavame bute, vestuves planavo rugpjūtį

I. Strazdauskaitės draugė DELFI taip pat atskleidė, kad dar rugpjūtį buvo suplanuotos jos vestuvės su ilgamečiu vaikinu.

„Dar sausio mėnesį susitikome vestuvių parodoje. Ji pasidžiaugė, kad artėja jos vestuvės, rugpjūčio mėnesį suplanuota. Pasijuokėme, kad pagaliau sulaukė žiedo. Labai laukė, kad jis pagaliau pasipirštų“, – DELFI sakė pašnekovė.

Jos žiniomis, I. Strazdauskaitė su tuo pačiu vaikinu draugauja nuo 11 klasės, pastaruoju metu jie ir gyveno kartu.

„Bakalauro studijų metu jie butą nusipirko, lankėmės ten. Jie kartu gyveno, tikrai labai graži pora. Nėra tai didelis butas, normalus, naujas, Antakalnio rajone. Labai džiaugėsi abu įsikūrę. Tikrai nieko įtartino, man net keista girdėti, ką jų nepažįstantys kalba ir interpretuoja“, – sakė pašnekovė.

Tiesa, mergina tikino nežinanti, ar pastaruoju metu su „Audi A7“ I. Strazdauskaitė važinėjo dažnai. Ji aiškino tik prisimenanti, kad anksčiau draugė sėdėjo už senesnio, galbūt tėvų automobilio vairo.

Ievos Strazdauskaitės paieška

Santykiais nesiskųsdavo

Paklausta apie I. Strazdauskaitės santykius su vaikinu, mergina sakė niekada negirdėjusi jos skundų apie pastaruosius.

„Nebuvo taip, kad ji nuolat su juo susirašinėdavo telefonu, labai natūraliai tai vyko. Kad neatliptų nuo telefono, tikrai ne. Jei kur išeidavome, jis pasidomėdavo, kur esame, bet viskas proto ribose. Niekada ir iš jos negirdėjau kokio nepasitenkinimo, kad jis ar kontroliuotų, ar panašiai. Jokių nusiskundimų santykiais nesu girdėjusi nei iš jos, nei iš kitų aplinkinių“, – tikino merginos draugė.

Kelis kartus ji ir pati matėsi su I. Strazdauskaitės vaikinu – jis ją pasitikdavo po susitikimų, drauges yra parvežęs namo.

„Jo gerai nepažinojau, tik esu mačiusi kelis kartus. Pasirodė tikrai malonus ir fainas vaikinas. Kad daug šnekėtume, nepamenu. Tiesiog: „Labas“, „Labas“ ir viskas“, – pasakojo pašnekovė.

Darbo ieškojo ilgai, bet be veiklos nebuvo

Anot jos, magistro studijas I. Strazdauskaitė pradėjo iš karto po bakalauro. Mokslams ji esą visuomet skyrė daug dėmesio.

„Žinau, kad darbo ieškojo ilgai. Tačiau ji ir pati bandė suktis, feisbuke pardavinėjo savo rankų darbo kalėdinius žaisliukus, labai gražių buvo padariusi. Tikrai darbšti ir protinga mergina“, – pripažino pašnekovė.

Anot jos, I. Strazdauskaitė mėgo ir keliauti, tačiau paprastai nei apie tai, nei apie kitus savo gyvenimo etapus ar pomėgius girtis nemėgdavo.

„Bent man ji visada atrodė paprasta, tikrai ne pagyrūnė. Žmonės kalba, kad ji iš turtingų šeimos ir panašiai, tačiau to niekada negalėtum pasakyti apie Ievą, nes taip ir nėra, kiek aš žinau. Tikrai gera mergina. Kai pamačiau straipsnius, kad ji pradingo, man tai buvo labai netikėta. Niekada nekilo minčių, kad ji galėtų prisigalvoti kokių nesąmonių. Būna žmonių, apie kuriuos tokiu atveju sakytum, kad nieko keisto, bet Ieva tikrai ne iš tokių. Tokia tikrai gera, protinga, visada visiems padedanti“, – apie I. Strazdauskaitę pasakojo pašnekovė.

I. Strazdauskaitės automobilis „Audi A7“ atgabentas į Vilnių

Iš pradžių gyveno bendrabutyje, čia susitikdavo ir su vaikinu

Kelerius metus artimoje I. Strazdauskaitės aplinkoje buvęs, tačiau pastaruosius 3 metus su ja nesimatęs DELFI pašnekovas aiškino, kad tuomet mergina atrodė labai rami, tyli, kukli.

„Pikta, kai aprašomos kažkokios teorijos, iš tiesų ji visą laiką buvo gera, tyli, rami, neišsišokanti niekada, labai draugiška. Mokėsi ji gerai. Nors nebuvo, kad studijos ją labai žavėtų, visą laiką savo darbus padarydavo, labai pareiginga buvo, paskaitas lankė“, – tikino vaikinas.

Jo teigimu, pirmaisiais studijų metais I. Strazdauskaitė gyveno Saulėtekyje esančiame 6 bendrabutyje, tačiau vėliau iš jo išsikraustė.

„Ji negyveno labai ilgai, man atrodo, ne ilgiau kaip metus, vėliau išsikraustė kažkur į butą. Apie jų santykius su vaikinu nieko daug nežinau, tačiau jis, berods, atvykdavo į bendrabutį vakarais su ja pabūti. Mes žinojome, kad ji turi vaikiną“, – sakė DELFI pašnekovas.

Niekada nesiveldavo į neaiškius dalykus

I. Strazdauskaitė mielai dalyvaudavo studentų vakarėliuose, prisidėdavo prie jų.

„Tačiau visada buvo labai tyli, niekada neišsiskirdavo. Jei ką organizuodavome, visada prisidėdavo, tačiau nebūdavo nei ta, kuri organizuoja, nei ta, kuri kokias programas rengia“, – pasakojo vaikinas.

Anot jo, visa ši istorija atrodo labai keistai, bet I. Strazdauskaitės draugai tikisi, kad viskas baigsis gerai.

„Kas jau mažiausiai galėjo prisidirbti kažką, tai ji. Ji niekada nesiveldavo į neaškius dalykus“, – užtikrino vaikinas.

Su tuo pačiu vaikinu – apie 7 metus

„Ji labai rami buvo, tvarkinga, stropi, pozityvi. Niekada neišsišokdavo, neįsiminė kaip kokia persona“, – DELFI pasakojo kartu su I. Strazdauskaite paskaitų universitete turėjusi mergina.

Ji taip pat tikino prisimenanti, kad I. Strazdauskaitė pirmuosius studijų metus gyveno bendrabutyje. Su mergina jame ji dažnai prasilenkdavo.

„Ji labai ilgai draugavo su tuo vaikinu, gal kokius 7 metus. Abu jie tikrai normali pora, viskas su jais tvarkoje“, – pasakojo pašnekovė.

Apie I. Strazdauskaitės dingimą ji prasitarė kalbėjusi su bendramoksliais, esą visi jie gūžčiojo pečiais, kaip taip galėjo nutikti.

„Suprasčiau, jei būtų kokia šokanti į akis, gal galėtum galvoti, kad ant kokio psicho „užšoko“ kelyje jam garso signalą paspaudžius įkyriau, bet ji visiškai ne tokia“, – sakė mergina.

Spaudos konferencija Policijos departamente

Mokėsi labai gerai

Savo ruožtu kita su I. Strazdauskaite bendravusi DELFI pašnekovė sakė, kad moksluose mergina buvo pirmūnė.

„Patys geriausi atsiliepimai. Labai mandagi, tvarkinga, gerai besimokanti, maloni – tik geriausi epitetai“, – sakė ji.

Tiesa, pašnekovė pripažino, kad artimos draugės jos nebuvo, tačiau I. Strazdauskaitė esą buvo draugiška, mielai bendraujanti.