„Tai aišku, turi įvertinti. Nes, žinote, nieko nežino nei tas premjeras, nei tas pirmininkas, kas čia tas provokacijas daro. Aš pats nieko nesu padaręs, kas pažeistų įstatymą ar dar ten kažką, – BNS aiškino K.Pūkas. – Ne, dėl ko aš turiu trauktis? Kad ateina žmogus pas mane ir provokuoja, su manimi šneka, kad su žmogumi pašnekėjau, kad jis netinka į darbą dėl darbo laiko, supratimo, dėl dar kažkokių bruožų?“

Jis sako pritariantis parlamento vadovo Viktoro Pranckiečio siūlymui, kad jo elgesį vertintų Seimo Etikos ir procedūrų komisija, taip pat ir parlamentinės Moterų grupės prašymui, kad etikos sargai apsvartytų galimybę surengti jam apkaltą.

„Tegul svarsto, tegul daro, tegul tyrinėja, jeigu jie turi už ką, man visaip gerai“, – sakė politikas.

K.Pūkas kartojo, kad prieš jį vykdyta provokacija: į Seimo nario padėjėjo, t. y. politinio pasitikėjimo postą jis sako tik ieškojęs tinkamiausios kandidatės ir siekęs „išsiaiškinti situaciją dėl darbo laiko“, bet nepriekabiavęs.

Jis teigė kol kas nesikalbėjęs apie situaciją nei su Seimo pirmininku, nei su frakcijos vadovu Remigijumi Žemaitaičiu, bet tai greičiausiai padarys artimiausiu metu.

Politikas sako konsultavęsis su advokatu dėl jam metamų kaltinimų, kurie, anot jo, yra „niekiniai“, kartu jis informuotas, kad Etikos ir procedūrų komisija vertins jo elgesį.

„Ką jis (R.Žemaitaitis – BNS) man gali kalbėti? Čia kas, komunistų partija? Pas partiją pasiskundė? Čia nėra ką kalbėti, nesu jų partija,frakcija tai frakcija, gali jis kalbėti. Ką jis man gali pasakyti, aš neturiu jokių padarymų gėdos kažkokių, kad kažkam būtų gėda dėl mano elgesio“, – replikavo K.Pūkas.

Parlamentaras šiuo metu yra penktą kartą susituokęs, turi devynis vaikus. Ankstesnis šeiminis gyvenimas esą nesusiklostė dėl nepatyrimo ir kitų priežasčių, šiuo metu jis sako gyvenantis laimingai santuokoje, auginantis du mažus vaikus.

„Man nereikia čia jokių romanų, nei aš į balius vaikštau, nei į restoranus“, – aiškino jis.

Grupė merginų „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovą K.Pūką apkaltino seksualiniu priekabiavimu, politikas kaltinimus neigia. Penktadienį jo elgesį planuoja apsvarstyti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Kaip pranešė „Info TV“, į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi 64 metų K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Mergina pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Televizija teigia sulaukusi ir kitų moterų, bandžiusiu įsidarbinti pas K.Pūką, liudijimų apie netinkamą politiko elgesį.

Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės Aušrinės Armonaitės, K.Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad K.Pūkui mestus kaltinimus turėtų įvertinti teisėsauga.