„Mane nuolat informuoja policijos generalinis komisaras apie pastangas, pajėgumus ir būdus rasti dingusią merginą. Policija daro maksimaliai viską, kad nusikalstama veika būtų ištirta ir dingęs žmogus būtų surastas. Dirbama su visomis versijomis“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis, nesiimdamas prognozuoti, kiek sėkmingos gali būti kovo 5 d. į Vilnių vykusios ir dingusios merginos paieškos.

Premjeras kartu nemano, kad Lietuvoje mažėja saugumo jausmas.

„Jaučiuosi saugiai. Matau ir pagal visuomenės apklausas, ir pasitikėjimą policiją. Tai yra svarbiausias rodiklis, kad žmonės pasitiki. Esame maža šalis, ir vienetinis ar vienintelis toks atvejis mums skaudus. Galbūt kitose valstybėse tai yra kasdienybė, mums tai nėra kasdienybė. Tai irgi rodo, kad pakankamai saugiai gyvename“, – sakė premjeras, pridūręs, kad nuo nusikalstamų veikų visiškos apsaugos visuomenei nėra.

Kaip skelbta, mergina iš namų Plungės Pušyno gatvėje, 2016 m. laidos automobiliu „Audi A7“, išvažiavo sekmadienį, kovo 5 d., 16.30 val. Merginai neaiškiomis aplinkybėmis dingus, tą pačią dieną, 21.48 val., jos tėvas kreipėsi į Plungės rajono policijos komisariatą.

Kiek vėliau automobilis rastas Jonavos rajone, šalia Žeimių kaimo esančiame miške. Jame merginos nebuvo. Pareigūnai toliau tęsė intensyvią paiešką tiek miške, tiek aplink esančiose apylinkėse. Į įvykio vietą buvo iškviestas kinologas, ekspertai. Pareigūnai toliau intensyviai ieško dingusios merginos.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.