Valstybės valdomą bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“ A.Šimėnas paliko sausio pradžioje. Jis atleistas naujos vadovybės iniciatyva, sutarus dėl septynių mėnesių jo atlyginimų dydžio išeitinės kompensacijos. BNS skaičiavimais, tai – ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų iki mokesčių.

67-ių signataras BNS sakė šiuo metu nedirbantis.

„Ne jūs tą sprendžiate ir ne aš. Sprendžia įstatymai“, – sakė A.Šimėnas, parašęs prašymą skirti signataro rentą.

A.Šimėnas „Lietuvos geležinkeliuose“ pradėjo dirbti 2000 metais. A.Šimėnas buvo ilgametis „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, laikytas pagrindiniu įmonės strategu ir buvusio bendrovės vadovo Stasio Dailydkos dešiniąja ranka. A.Šimėnas atleistas pasikeitus bendrovės vadovui, kai atsistatydinusį S.Dailydką pakeitė Mantas Bartuška.

S.Dailydka pasitraukė po to, kai žiniasklaidoje buvo iškelti klausimai dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalis iš Rusijos.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą projektą, rentą A.Šimėnui numatoma skirti nuo sausio 3 dienos. Tam dar turi pritarti Vyriausybė.

A.Šimėnas 1991 metais tris dienas – sausio 10–13-ąją – buvo Lietuvos premjeru. Sovietams pradėjus šturmuoti objektus Vilniuje, A.Šimėnas dingo, ir sausio 13-ąją jį premjero poste pakeitė Gediminas Vagnorius. Pats A.Šimėnas yra aiškinęs, jog išvažiavo į Druskininkus, nes manė, kad pasislėpęs galės būti naudingesnis perversmo metu.

A.Šimėnas 1990 - 1992 buvo Aukščiausiosio tarybos narys, 1996 - 2000 Seimo nariu. Jis buvo Krikščionių demokratų partijos, vėliau - Tėvynės sąjungos Lietuvos kirkščionių demokratų partijos nariu. Šios partijos narys A.Šimėnas tebėra ir šiuo metu.

Signataro valstybinės rentos dydis yra 50 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį. Parlamentaro pareiginė alga šiuo metu viršija 2 tūkst. 531 eurą (neatskaičius mokesčių).