Tokia iniciatyva tikriausiai būtų sveikintina, jei ne faktas, kad, šalia kitų dainų, per pusę miesto užgrojo ir sovietinė rusiška grupės „Laskovij Maj“ daina „Belije rozi“ (Baltosios rožės).

„O, štai Vasario 16 d. Lietuvos Nepriklausomybės dieną - Telšių miesto seniūnija turbūt, švenčia savaip...matyt, tinkamesnių dainų, nei pigus rusiškas „popsas" tokią dieną nerado ... ??? Čia Juoktis, ar verkti?", - pasipiktino įrašu pasidalijęs žmogus, kurios paskyra vadinosi Telšių gėdos stulpas.

Telšių seniūnas Kazys Lečkauskas DELFI sakė pripažįstantis savo klaidą, tačiau šaukštai jau po pietų: nuskambėjusių akordų neatšauksi.

Pasak seniūno, jau buvo sumanyta iniciatyva iš seniūnijos pastato groti muziką, kad miestiečiams būtų linksmiau. Dainos grojo ir per Kalėdas bei Velykas. „Padarėm čia savo iniciatyva", - sako K. Lečkauskas.

„Aš dar vakar jas visas peržiūrėjau, tris rusiškas dainas ištryniau, taip pat ištryniau Žilvino Žvagulio „Alaus danguje nėra", na ir, matyt, nepastebėjau tos ir viskas. Ką dabar čia? Manau, kad man gal teismo nebus, gal išsisuksiu kaip nors. Bet tai mano klaida. Bet, žinoma, šaukštas deguto medaus statinę sugadina. Norėjau gerą iniciatyvą parodyti, žadėjo rinktis žmonės, nevyriausybininkai buvo pareiškę norą aikštėje dešreles kepti", - pasakojo seniūnas.

K. Lečkauskas sako, kad grojaraštyje sudėta apie 400 dainų, todėl jis tikriausiai netyčia praleido „Belije rozi“.

Kas rinko dainų sąrašą? Seniūnas sako, kad dainų sąrašą jis gavo iš kultūros darbuotojų ir radijo dar pernai. „Buvau gavęs iš radijo, iš kultūros darbuotojų. Na, ir va. Flešas buvo, įdėjau ir viskas", - teigia seniūnas.

Pašnekovas savo kaltę pripažįsta, bet sako daugiau gyvenime nerodysiantis iniciatyvos: „Ko nesi specialistas, geriau ir neužsiimti. Nieko blogo aš nenorėjau".

„Nei aš kažkoks rusų gerbėjas, nei ką, bet paprasčiausiai mes, kaip visuomet, perlenkiam lazdą", - aiškina K. Lečkauskas.

„Nuoširdžiai jaudinuosi. Nežinau, atsiprašysiu, pasiaiškinimą parašysiu, bet valstybės perversmo tai čia nebuvo", - sako seniūnas.

Telšių kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Linas Ulkštinas DELFI informavo, kad kultūros darbuotojai nepasiūlė nė vienos rusiškos dainos, todėl seniūno teiginiai, jo požiūriu, neatitinka tiesos.

Telšių kultūros centras taip pat išplatino informaciją apie tai, kad miesto Nepriklausomybės aikštėje iškeltos 99 trispalvės, iš kurių suformuota viena didžiulė bendra vėliava.

Prie akcijos jungtis visą Telšių bendruomenę pakvietė Telšių kultūros centras. Idėjai pritarė ir renginyje dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės savanoriai, Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės šauliai, policijos pareigūnai, ugniagesiai, medikai, valstybės tarnautojai, švietimo įstaigos, daugelis Žemaitijos sostinės nevyriausybinių organizacijų ir visi pilietiški telšiškiai.