Bendrasis pagalbos centras 15 val. 42 min. sulaukė Rusnės seniūnijos seniūnės skambučio, kad namuose girtuokliauja sutuoktiniai ir neprižiūri keturių nepilnamečių vaikų.

Pareigūnams atvykus į vietą, namuose rasti neblaivūs 1988 metais gimusi moteris ir 1970 metais gimęs vyras. Pirmajai nustatytas 0,9, antrajam – 2,08 promilės girtumas. Vaikai nuvežti į vaikų globos namus.

Pagėgių savivaldybėje vaikai paimti, kai policijos pareigūnai su Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuoja prevenciškai lankė socialinės rizikos šeimas.

Šilgalių kaime, namuose, rasti girtaujantys sutuoktiniai – 1982 metais gimęs vyras ir 1984 metais gimusi moteris. Vyrui nustatytas 0,49 promilės girtumas, moteriai – 2,20 promilės. Šeimoje buvo trys neprižiūrėti nepilnamečiai. Jie pristatyti į vaikų globos namus.

Devynmetis berniukas iš šeimos paimtas ir Elektrėnuose. Anot policijos pranešimo, čia Sodų gatvėje esančiame bute neblaivus vyras, gimęs 1965 metais, ranka du kartus sudavė neblaiviai sugyventinei, gimusiai 1970 metais, į nugarą bei vieną kartą sudavė sūnui, gimusiam 2008 metais. Jie į medikus nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Mažametis perduotas laikinai prižiūrėti močiutei.

Vilniuje motina namuose esą netyčia plaktuku sudavė vienuolikmečiui sūnui. Nukentėjusysis, suteikus medikų pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Motina iš įvykio vietos pasišalino.

Šeštadienį įvairiose Lietuvos vietose dar pradėti mažiausiai penki ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje, kai jis vyko nepilnamečių vaikų akivaizdoje.