Apie įvykį direktorius pranešė policijai. Kodėl vaiko veidas sužalotas, ėmė aiškintis ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės.

Kaip informavo Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugo skyriaus vedėjo pavaduotoja Žaneta Abromaitienė, apie sumuštą vaiką skyriui pranešė mokyklos socialinė pedagogė.

Iš kur ant vaiko veido atsirado sužalojimai, Vaiko teisių apsaugos specialistėms savo versijas pateikė ir vaiko mama, ir pats trylikametis.

Jų aiškinimai šiek tiek skyrėsi. Motina tvirtino, kad sūnų sumušė draugai, o trylikametis tikino, kad viena žaizda atsirado jam pakritus ant ledo, kita – sumušus draugams. Nors tai, kad buvo sumuštas namuose, nepilnametis neigė, jis prasitarė, kad anksčiau smurto atvejų šeimoje būta, jis buvo auklėtas diržu.

Visą surinktą informaciją Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės perduos policijai, kuri jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio.

Šeima į socialinės rizikos šeimų apskaitą įtraukta nėra.

Trečiadienį pranešimai apie galima smurtą prieš vaikus į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatą skriejo vienas paksui kitą. Prienų policininkams trečiadienio vakarą teko raminti įsisiautėjusią moterį, kuri Prienuose, Stadiono gatvėje, esančiame bute, būdama neblaivi tampė savo dvylikametę dukrą už rankos, sudavė delnu jai į nugarą, taip sukeldama fizinį skausmą. Motina buvo uždaryta į areštinę. Policijos pareigūnai informuoja, jog buvo skambinta Prienų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisų apsaugos tarnybos vedėjai, tačiau ši telefonu neatsiliepė. Mergaitė buvo perduota giminaičiams.

Tą pačią dieną pranešimo apie smurtą prieš nepilnametes sulaukė ir Varėnos policijos pareigūnai. Varėnos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyrius pranešė, kad 2017 m. sausio-vasario mėnesiais, moteris Merkinės miestelyje, namuose, naudojo fizinį bei psichologinį smurtą prieš savo dukteris.