Susitikime bus aptarti aktualūs regioninio, ES ir transatlantinio bendradarbiavimo klausimai. Daug dėmesio bus skiriama Baltijos šalių saugumo užtikrinimui, NATO gynybos ir atgrasymo priemonių įgyvendinimui, Aljanso pajėgų dislokavimui, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

„Tai paskutinis kadenciją baigiančio (Vokietijos) prezidento užsienio vizitas, kuriuo jis siekia parodyti ypatingą dėmesį Baltijos šalims“, - teigiama pranešime.

Naujojo Vokietijos prezidento rinkimai vyks vasario 12 dieną, realiausias kandidatus juos laimėti yra neseniai atsistatydinęs buvęs užsienio reikalų ministras Frankas - Walteris Steinmeieris.

Vokietija vadovauja Lietuvoje kuriamam NATO batalionui. Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje dislokuojamiems vienetams vadovaus Kanada, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Valstijos.

Valstybių vadovai aptars ir kitus saugumo stiprinimo klausimus – JAV karių ir karinės technikos dislokavimą regione, kovą su propaganda, kibernetinėmis atakomis ir kitomis nekonvencinio karo grėsmėmis.

Prezidentai taip pat aptars Europos Sąjungos darbotvarkę, strateginės regioninės reikšmės energetikos ir transporto projektus.