„Dėl prezidento rinkimų. Aš nežinau, yra įvairių spekuliacijų, bet aš turiu savo favoritę“, - sakė M. Majauskas ir patvirtino, kad tai I. Šimonytė.

Trečiadienį Vilniuje vyko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų į pirmininkus debatai, kuriuose, be M. Majausko, dalyvavo dabartinis lyderis Gabrielius Landsbergis, Paulius Saudargas ir Žygimantas Pavilionis.

Klausimą apie kandidatą į prezidentus uždavė diskusijos klausytojas.

Remiantis Konstitucija, prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau nei trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję keturiasdešimt metų ir jei jis gali būti renkamas Seimo nariu. I Šimonytė šiuo metu yra sulaukusi 42 metų.

Perrinkimo siekiantis partijos pirmininkas G. Landsbergis į klausimą apie savo favoritą rinkimuose neatsakė, tik pabrėžė, kad tai gali būti tiek favoritas, tiek favoritė.

P. Saudargas sakė, kad 2019 m. prezidento rinkimuose partija įgyja galimybę iškelti savo kandidatą ir laimėti. Jis pabrėžė, kad pastaruosiuose dviejuose prezidento rinkimuose konservatoriai rėmė Dalią Grybauskaitę, bet ji nebuvo partijos kelta kandidatė.

Ž. Pavilionis apie prezidento rinkimus tiesiogiai neatsakė. Neoficialiais duomenimis, šis politikas galėtų ir būtų pasiruošęs dalyvauti 2019 metų prezidento rinkimuose.

„Dėl prezidento rinkimų, jūs išgirdote įvairių tokių komentarų ar užuominų. Aš pasakysiu tikrai nuoširdžiai ir atvirai: man daug žmonių sakė, kad tai darydamas (kandidatuodamas į partijos pirmininkus - DELFI) uždarai visus kelius į aukščiausius postus 2019 metais, bet aš padariau šitą sprendimą, nes aš puikiai suprantu, kad šita bendruomenė man yra pati svarbiausia", - sakė Ž. Pavilionis.

Konservatorių gretose būta diskusijų, kad už nedalyvavimą partijos pirmininko rinkimuose Ž. Pavilioniui galėjo būti žadama parama prezidento rinkimuose.