„Pirmiausia norėčiau atsiprašyti, kad viešoje erdvėje jau antra savaitė kalbama, ne apie Seimo ir Vyriausybės planus ar darbus. Dabar jau akivaizdu, jog tai pirmas rimtesnis bandymas griauti valdžią, kurią išrinko žmonės“, – antradienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė R.Karbauskis.

Politikas aiškina, kad G.Kildišienė atsisakė mandato tam, kad visi Lietuvoje suprastų, jog šio puolimo tikslas yra kitas, o ji tiesiog buvo pirmoji eilėje.

„Jei buvo norima palaužti mūsų valią, gavosi atvirkščiai. Seimo narės pasitraukimas nėra silpnumo požymis, ji atsisakė mandato tam, kad visi Lietuvoje suprastų, jog šio puolimo tikslas yra kitas, ji tiesiog pirmoji eilėje. Tikiuosi, paskutinė, nes daugiau nei vienas mūsų frakcijos narys neatsistatydins be realių įrodymų, jog pažeisti Lietuvos įstatymai“, – sako R.Karbauskis.

Anot jo, praėjusi savaitė partijai parodė, kad „puolimas prieš Seimo daugumą, Vyriausybę bus nuožmus ir negailestingas, nesiskaitant nei su puolamaisiais, nei su jų šeimos nariais“.

„Praėjusios savaitės įvykiai tik sustiprino mano pasiryžimą telkti mūsų frakciją, koaliciją, dar aktyviau remti mūsų paskirtą Vyriausybę, kad galėtume įgyvendinti tuos pokyčius, su kurių viltimi žmonės ėjo į rinkimus“, – tvirtina „valstiečių“ vadovas.

R.Karbauskio pavaduotoja, Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė tuo tarpu sako spaudimo nejaučianti, o partijos vadovo pareiškimą sakė esant jo paties nuomone.

„Kiekvienas Seimo narys, kiekvienas politikas turi savo nuomonę ir argumentus, tai jo nuomonė“, – antradienį žurnalistams sakė R.Baškienė, – „Aš asmeniškai ne (nejaučiu spaudimo)“.

Kartu ji sakė, kad kilęs ažiotažas atitraukė Seimą nuo svarbių darbų, o jo išvengti buvo galima iškart atsakius į viešai keltus klausimus dėl automobilio nuomos.

„Jei atsakymai būtų buvę greitesni ir greičiau pateikti, mes nebūtume turėję tokio savaitę užsitęsusio ciklo. Noras apginti artimuosius buvo suprantamas, bet žinant susidomėjimo lygmenį, viską reikėjo greičiau pateikti“, – pabrėžė R.Baškienė.

„Tokie veiksmai institucijai lemia atsitraukimą nuo esminių darbų, ir tai nedžiugina. Tai tam tikram etape nuima galimybę dirbti efektyviau, bet pasivysime“, – apie kilusį skandalą sakė parlamentarė.

LVŽS pirmininko pavaduotoja, taip pat jo pavaduotoja Seimo frakcijoje G.Kildišienė praėjusį penktadienį paskelbė atsisakanti mandato paaiškėjus, kad ji nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas, atlyginus žalą.

„Neįvertinau galimų savo jaunystės klaidų įtakos situacijai, kuomet pati tapsiu Seimo nare, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – valdančiąja partija. Nesu teista, bet suprantu, jog paviešinti faktai kenkia Seimo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri siekia sąžiningumo, skaidrumo ir atvirumo principų įgyvendinimo Lietuvoje, reputacijai“, – penktadienį paskelbtame pareiškime dėl pasitraukimo sakė G.Kildišienė.

G.Kildišienė anksčiau tą savaitę atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su LVŽS pirmininko R.Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“. Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė. Be to, didžiulio atgarsio sulaukė ir kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, biografijos faktų,

G.Kildišienė pirmadienį įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) prašymą nutraukti jos kaip Seimo narės įgaliojimus. Sprendimą VRK priims antradienį, taip pat skelbs naujus rinkimus Anykščių-Panevėžio apygardoje, kur buvo išrinkta G.Kildišienė.