„Principinis sprendimas yra, kad tai būtų nuo 2018 m., kalbama apie visus vaikus iki 18 metų. Kaip žinia, jau dabar vaikai, kurie auga skurdžiose arba daugiavaikėse šeimose, iki 18 m. gauna šituos pinigus, dabar ką reikėtų padaryti, tai yra nuimti vertinimą pagal pajamas, ir tokiu būdu visi vaikai iki 18 m. gautų šias išmokas“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Šiuo metu išmokos vaikams yra diferencijuojamos - už vaikus iki 2 metų mokama apie 28 eurai, o nuo 2 iki 18 metų - apie 15 eurų.

„Klausimas - ar suvienodinti pinigų sumą, ir klausimas, ar nepakelti, nes kitos šalys aplinkui Lietuvą - tiek Latvija, tiek Estija, tiek Lenkija - moka daug didesnes sumas visiems vaikams. Čia mes kartu su Finansų ministerija turime ieškoti sprendimų. Jeigu dabar visi vaikai gautų nustatytas sumas, reikėtų papildomai 73 mln. eurų“, - sakė L. Kukuraitis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad šių išmokų koregavimas yra susijęs su biudžetiniais asignavimais, tad Vyriausybė trečiadienį sutarė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengs „vaiko pinigų“ išmokėjimo tvarką. Taip pat nustatys, kaip bus užtikrinama, kad tie pinigai bus panaudoti tik vaiko reikmėms.

„Spręsime svarstydami 2018 m. biudžetą, kokia „vaikų pinigų“ suma galėtų būti. Iš esmės tam pritariame, tai yra Vyriausybės programoje, o kiek tai bus, matysime vėliau“, - sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė iš esmės pritarė idėjai visiems vaikams, nepriklausomai nuo šeimos pajamų, mokėti vadinamuosius „vaiko pinigus“, ir planuoja juos įvesti nuo 2018 m.