Jis galimus kontaktus su šia kaimynine šalimi ketvirtadienį aptarė su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Kalbėjome apie tai, kokiose srityse mes galėtume daug nuveikti. Profesorius pristatė savo viziją, kad tai yra kultūra, kad tai yra medicina, kad tai yra asmeninės pažintys senos išsaugotos. Tokiose veiklose mes ir matome bendradarbiavimą su šia didžia šalimi“, – žurnalistams sakė parlamento vadovas.

Jis kitą savaitę planuoja susitikimą su Rusijos ambasadoriumi Lietuvoje Aleksandru Udalcovu.

„Kiekvienas kontaktas su kaimynais yra būtinas. (...) Kontaktus lemia keli dalykai. Pirma, kad judėjimas būtų iš abiejų pusių, vienas į kitą. Antra, kad būtų pagarba vienas kitam, nepaisant kokio dydžio bebūtų valstybė ir kad būtų tam tikras pasitikėjimas srityse, kuriose galvojama bendrauti“, – sakė A.Vinkus.

Jis taip pat vadovauja Tarpparlamentinių ryšių su Rusijos Federacija grupei Seime.

Pasak politiko, didžiausios galimybės bendrauti su Rusija yra kultūros srityje, taip pat medicinoje.

„Trečias klausimas, kurį norėtųsi akcentuoti. Tai turizmo infrastruktūros vystymas. Sakykime, Palanga. Ne vienas palangiškis klausė, kaip būtų galima aktyvinti turizmo infrastruktūrą ir turistų srautų nukreipimą. (...) Jeigu turizmo srautai padidėtų, mūsų ekonomikai, panaudojant visas turimas bazes, būtų tik į naudą visoms pusėms“, – tvirtino buvęs ambasadorius.

Pastaruosius kelerius metus Lietuvos parlamento kontaktų su Rusijos Dūma nebuvo, nors tarpparlamentinių ryšių grupė veikė.