Antradienį apsilankiusi Darbo partijos Jonavos skyriaus visuotiniame-rinkiminiame susirinkime, Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė patvirtino, kad skyriaus pirmininkas, buvęs žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius partijos nepalieka.

„Po susitikimo su S. Jakimavičiumi ir jo vadovaujamu Jonavos skyriumi galiu patvirtinti, kad S. Jakimavičius palikti Darbo partijos neketina. Dirbsime kartu ir vieningai eisime į priekį“, - Darbo partijos išplatintame pranešime spaudai po apsilankymo Jonavoje teigia partijos pirmininkė Ž. Pinskuvienė.

Iš karto po partijos suvažiavimo S. Jakimavičius lyg ir ketino bent laikinai sustabdyti savo narystę partijoje, tačiau, kaip sako Ž. Pinskuvienė, tiesiog pasikarščiavo.

„Gerai neapsvarstytų ir emocijomis paremtų pareiškimų, manau, buvo ne vienas. Esu tikra, kad S. Jakimavičius ne vienintelis, kuris pakeitė savo sprendimą – manau, tokių žmonių atsiras ir daugiau. Šis S. Jakimavičiaus poelgis tik parodo, kad jam svarbiausia ne postai, o nuoširdžiai rūpi Darbo partija ir jos ateitis. O tiems, kuriems rūpi postai, pirmininko pasikeitimas tapo puikiu pretekstu palikti partiją ir nebesidairyti atgal – po nesėkmingų Seimo rinkimų jie jau kuris laikas ieškojo progos išeiti. Tuo tarpu aš atėjau į Darbo partijos pirmininkus vienyti ir telkti, o ne skaldyti, kaip kai kas bando parodyti“, - teigia Ž. Pinskuvienė.

Naujoji Darbo partijos lyderė taip pat pabrėžė, jog narių pasitraukimas yra natūralus ir neišvengiamas dalykas vienoje didžiausių politinių partijų šalyje.

„Galiu visus nuraminti – Darbo partija pradeda naują etapą ir yra pasiruošusi spurtui“, - sakė Darbo partijos pirmininkė.

Žinomi partijos nariai ėmė trauktis

Iš karto po Darbo partijos pirmininko rinkimų sekmadienį apie pasitraukimą iš partijos paskelbė buvęs Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis, partijai laikinai pastaruoju metu vadovavęs Vytautas Gapšys, į Seimą neperrinktas „darbietis“ Valdas Skarbalius. Šią savaitę apie sprendimą palikti partiją BNS patvirtino buvusi Seimo narė Dangutė Mikutienė, taip pat darbą baigianti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Kiti darbą baigiantys „darbiečiai“ ministrai – kultūros ministras Šarūnas Birutis, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tokių sprendimų kol kas sakė nepadarę.

D.Mikutienė BNS nurodė, kad partiją gali palikti ir daugiau Trakų skyriaus, kuriam ji priklausė, narių.

„Ne tik aš, bet iš Trakų skyriaus tarybos daug žmonių traukiasi, mes kursime visuomeninį judėjimą. Skyriaus taryboje yra 25 žmonės ir mes turėjome tarybos posėdį prieš suvažiavimą, nusprendėme laukti, kokie bus vadovybės veiksmai, mes jau ir anksčiau turėjome priekaištų partijos vadovybei dėl rinkimų strategijos, kad per daug toleruoti tokie asmenys, kurie turėjo įvairių problemų su teisėsauga arba su savo viešais pareiškimais. Pamatėme, kas įvyko suvažiavime – nuo vilko bėgo, ant meškos užpuolė“, – teigė ji.

Anot D.Mikutienės, iš viso Trakų skyriuje yra apie 300 narių, tačiau dar neaišku, ar jie visi trauksis iš partijos.

Tuo metu A.Pabedinskienės sako, kad jos sprendimas trauktis nesusijęs su tuo, jog partijos pirmininke tapo Ž.Pinskuvienė.

„Aš iš tiesų buvau nusprendusi jau senokai, ir kadangi baigiasi mano įgaliojimai, galvoju, kad turiu tą etapą užbaigti kartu ir su partija. Kadangi Darbo partija buvo mane delegavusi, anksčiau trauktis būtų buvę nesąžininga, tai kartu su kadencija nusprendžiau tą atkarpą nukirpti. Tiesiog turiu kitų sumanymų, kitų planų ir manau, kad nuo 2007 metų buvusi Darbo partijoje iš tikrųjų jau savo tam tikrą indėlį įnešiau ir ieškau kitų erdvių, kuriose galėčiau save realizuoti“, – aiškino ji.

Verstis advokato praktika nuo sausio leidimą gavęs buvęs parlamentaras Artūras Paulauskas BNS sakė dar svarstantis, ar liks partijoje. Tuo metu į Seimą perrinktas Valentinas Bukauskas sakė, kad partijoje lieka, nors dėl sveikatos atsisakė būti jos pirmininku ar pirmininko pavaduotoju.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: V.Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.