Į žurnalistų pastabą, kad liūdnai skamba toks nusiteikimas pradedant premjero karjerą, S.Skvernelis atsakė – skamba normaliai.

„Užėmus vieną ar kitą poziciją, galima džiaugtis ir mėgautis, aš puikiai žinau, kokia atsakomybė ir iššūkiai laukia, ir čia džiaugsmams ir krykštavimams nėra nei laiko, nei noro, nei galimybių“, – po balsavimo dėl Vyriausybės programos Seime sakė premjeras.

Atsakydamas į opozicijos kritiką, kad naujosios Vyriausybės programa – nekonkreti, S.Skvernelis siūlo jos atstovams pasižiūrėti į jų vadovautų ankstesnių Vyriausybių bei rinkimines programas.

„Mes kitokios retorikos ir negalim tikėtis, aš daug prisidėjau prie šios programos, turėjau galimybę palyginti iš praėjusių Vyriausybių programą, (konservatorių) „Naują planą Lietuvai“, gal opozicijai reikėtų kritiškiau į save pažiūrėti, nes šioje programoje yra aiškūs tikslai, aiškios priemonės“, – sakė S.Skvernelis.

Antradienį Seimas pritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos Vyriausybės programai, pavadintai „Darni Lietuva“. Už ją balsavo 86 Seimo nariai, prieš buvo trys, susilaikė 40.

Programos nepalaikė konservatoriai ir liberalai. Opozicinių „tvarkiečių“ nuomonės išsiskyrė: trys iš jų balsavo už programą, trys susilaikė. Už balsavo „valstiečiai“, socialdemokratai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos nariai ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Linas Balsys.

Septynioliktosios Vyriausybės programoje didelis dėmesys skiriamas socialiniams klausimams: visokeriopai paramai šeimai, įvaikinimo skatinimui, vaiko teisių apsaugai, kovai su smurtu, gimstamumo didinimui.

Vyriausybė taip pat pasiryžusi mažinti alkoholio ir tabako prieinamumą, drausti reklamą, didinti atsakomybę už korupcinius nusikaltimus, mažinti valstybės įstaigų ir tarnautojų skaičių.

Seimo rinkimų datą siūloma iš rudens perkelti į metų pradžią, įteisinti elektroninį balsavimą, Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas perkelti į Kauną, neleisti parlamentarams eiti ministrų pareigų, siekti įteisinti dvigubą pilietybę.

Parlamento opozicija kritikavo programą, kad ji nekonkreti, joje pasigedo nemažos dalies prieš Seimo rinkimus duotų pažadų, politinės lyderystės ir aiškios krypties įvardijimo.

Po pritarimo programai prisieks 14 naujųjų ministrų ir premjeras.