Buvę parlamentarai Artūras Paulauskas ir Kęstutis Daukšys bei laikinasis kultūros ministras Šarūnas Birutis atsiėmė savo kandidatūras.

Gausaus palaikymo sulaukęs, tačiau jau anksčiau savo kandidatūrą atsiėmęs Seimo narys Valentinas Bukauskas pabrėžė, kad svarbiausia, jog naujas Darbo partijos pirmininkas telktų ir suburtų lyderius, kurių Darbo partijoje esą yra ne vienas.

"Tikiu, kad Darbo partijos pirmininku taps pats geriausias kandidatas, nes visi pretendentai yra rimti, atsakingi, patirties ir ambicijų turintys politikai. Naujasis lyderis turės priimti daug svarbių sprendimų, tad privalome būti vieningi, susitelkę, kad naujai išrinktas Darbo partijos pirmininkas jaustų paramą ir galėtų suburti rimtą komandą, padėsiančią jam vesti partiją atsinaujinimo keliu", - sakė laikinasis Darbo partijos vadovas Vytautas Gapšys.

Jeigu niekas nepasikeis, sekmadienį vyksiančiame suvažiavime Kėdainiuose "darbiečiai" naująjį pirmininką rinks iš trijų kandidatų: R. Janicko, Ž. Pinskuvienės ir V. Gedvilo.

Taryboje taip pat buvo svarstomas Seimo narių V. Bukausko ir Petro Čimbaro prisijungimo prie Socialdemokratų frakcijos klausimas. Nuspręsta, kad jį nagrinėti ir sprendimą priimti turės jau naujai po suvažiavimo išrinkta Darbo partijos taryba.

Nuolatinio pirmininko Darbo partija neturi po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydinus europarlamentarui Valentinui Mazuroniui, primena ELTA. "Darbiečiai" rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero. Į Seimą pateko du vienmandatėse apygardose mandatus iškovoję Darbo partijos atstovai - P. Čimbaras ir ketvirtą kadenciją Seime dirbantis V. Bukauskas.

Lapkričio pradžioje posėdžiavusi Darbo partijos taryba buvo iškėlusi ir patvirtinusi net 10 kandidatų į partijos pirmininko poziciją. Kiek vėliau partijos skyriai dar į šias pareigas iškėlė kelis kandidatus.