Jis aiškino, kad pažeidimų buvo vienodai visais metais, tačiau šiemet jų nustatyta daugiau dėl patobulėjusios pažeidimų fiksavimo sistemos.

„Šimtai tūkstančių yra nesumokėta rangovams už tai, kad jie neatliko savo darbo. Kadangi šiemet jau turime patirtį, bent jau vienai iš įmonių, kuri didžiausią teritorijos dalį sutvarko, už lapkričio mėnesį net pusė sumos yra nesumokėta, nes atitinkamai tiek pažeidimų yra užfiksuota. Tiesą sakant, aš nesu tikras, ar ir tai visus pažeidimus užfiksavome“, – žurnalistams savivaldybėje trečiadienį sakė R. Šimašius.

Vilniaus miesto šaligatvius valo bendrovės „Stebulė“ ir „Mano aplinka“ – iš pastarosios paslaugas taip pat perka ir savivaldybės įmonė „Grinda“. Didžiausią teritoriją tvarko „Mano aplinka“.

Meras ragino gyventojus informuoti apie nenuvalytus šaligatvius savivaldybę. Anot jo, savivaldybė „Mano aplinkai“ neturi „dramatiškų įsiskolinimų“ ir tai negali būti pretekstas nevalyti šaligatvių.

„Įsiskolinimą mažiname visoms įmonėms, taip pat ir šitai. Situacija aiški: reikia dirbti savo darbą, – teigė meras. – Bent jau praėjus protingam laikui po snigimo pabaigos, po paros turi būti švaru“.