„Bijojusi būti demaskuota dėl girtumo ponia Daiva ėmė isterikuoti ir prašyti pridengti ją“, – Kauno apylinkės teisme kalbėjo šio miesto Klinikinės ligoninės gydytojas ortopedas 56 metų Artūras Šulnius. Jis pripažino slaugytojai Salomėjai Skersienei po avarijos slapta antrą kartą paimti kraujo iš 35 metų D.Gineikaitės. Vėliau mėginiai turėjo būti sukeisti. Antradienį teismas A.Šulniui ir S.Skersienei už melagingų parodymų teikimą skyrė po 289 eurų dydžio administracines baudas.

Tuo metu laikinai Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriui vadovavęs A.Šulnius tikino veikęs savarankiškai, tačiau, pareigūnų duomenimis, nuslėpti girtumą galėjo paprašyti aukštesnes pareigas šioje ligoninėje einantys asmenys. Teismas netrukus turėtų nutarti, ar skirti administracines nuobaudas Kauno klinikinės ligoninės direktoriui 58 metų Gediminui Abeciūnui ir jo pavaduotojui 41 metų Kastyčiui Grigoniui.

Tuometinė NŽT vadovė D.Gineikaitė būdama neblaivi Kaune avariją sukėlė pernai gruodį ir, kaip įtariama, bandė nuslėpti girtumą. Tyrimą atliekantys pareigūnai ligoninėje rado du kraujo mėginius.

Teismas D.Gineikaitei už vairavimą girtai yra skyręs 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmęs teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje atleista pačios prašymu.