Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovė S.Skverneliui pavedė ne vėliau kaip per 15 dienų sudaryti Vyriausybę ir pateikti tvirtinti jos sudėtį.

Pagal Konstituciją, prezidentas Seimo pritarimu skiria premjerą, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį.

Už tai, jog 46-erių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo vedlys, buvęs policijos ir vidaus reikalų ministerijos vadovas S.Skvernelis būtų skiriamas premjeru, antradienį balsavo 90 parlamentarų, prieš buvo keturi, susilaikė 33. Ministro pirmininko kandidatūros nepalaikė opoziciniai konservatoriai ir liberalai, taip pat su LVŽS į Seimą išrinkta Dovilė Šakalienė, tuo metu opozicine pasiskelbusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai palaikė S.Skvernelio kandidatūrą. Ją parėmė ir Seimo mažumai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai.

Įstatymai numato, jog Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių narių balsų dauguma pritaria jos programai.

1970 metais Kaune gimęs S.Skvernelis Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijęs automobilių ir automobilių ūkio specialybę bei mechanikos inžinieriaus kvalifikaciją, po dviejų dešimtmečių Mykolo Romerio universitete gavo teisės magistro laipsnį.

1994-2013 metais S.Skvernelis dirbo policijos sistemoje, nuo 2011-ųjų buvo paskirtas generaliniu komisaru, 2014-aisiais tapo vidaus reikalų ministru. Paskelbęs, kad dalyvaus Seimo rinkimuose su LVŽS, šių metų pavasarį jis atsistatydino iš ministro pareigų.

S.Skvernelis yra nurodęs, kad moka anglų, rusų, lenkų kalbas. Jis yra vedęs, turi dukrą ir sūnų, mėgsta sportą, sodininkystę, domisi istorija.