Į pirmąjį frakcijos posėdį susirinkę liberalai nutarė, kad nepritars valdančiųjų planams didinti mokesčius, riboti žmonių ar verslo laisvę, liberalai taip pat aktyviai oponuos iniciatyvoms dėl valstybinio monopolio kūrimo.

"Liberalai kovos už tai, kad nebūtų kišamasi į esmines žmogaus teises ir laisves, taip pat - kad nebūtų žlugdoma laisvė ir konkurencija ekonomikoje. Manome, kad teisingas kelias Lietuvai - mažinti darbuotojų apmokestinimą, naikinti kliūtis verslui ir be išlygų gerbti žmonių teises, kad visi galėtų jaustis visaverčiais šios valstybės kūrėjais", - sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovu išrinktas E. Gentvilas.

Jis pabrėžia, kad liberalai pasirengę pritarti racionaliems, valstybei ir žmonėms naudingiems valdančiųjų pasiūlymams. "Lietuvai kaip oro reikia naujų darbo vietų, naujų investicijų. Todėl valdžia turi ne riboti, suvaržyti ir drausti, bet leisti, skatinti ir remti žmonių bei verslo iniciatyvas", - sako E. Gentvilas.

Naujoji Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija seniūno pavaduotoju išrinko Gintarą Steponavičių. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovai išrinkti metų laikotarpiui, užtikrinant rotacijos galimybę.

Naujos kadencijos Seime Liberalų sąjūdžio frakciją sudarys šie 14 parlamentarų: frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius, Virgilijus Alekna, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vitalijus Gailius, Aušrinė Armonaitė, Arūnas Gelūnas, Kęstutis Glaveckas, Simonas Gentvilas, Ričardas Juška, Gintaras Vaičekauskas, Juozas Baublys, Jonas Varkalys ir Jonas Liesys.