Jų kandidatūroms pritarta pirmadienį per LVŽS frakcijos posėdį. Anksčiau „valstiečiai“ skelbė, kad į parlamento vadovus teiks A.Stulginskio universiteto profesoriaus Viktoro Pranckiečio kandidatūrą.

Planuojama, kad Seimo vadovas iš viso turės penkis pavaduotojus.

Pirmadienį LVŽS sutarė ir dėl kandidatų į Seimo komitetų pirmininkus. Nutarta, kad Aplinkos apsaugos komiteto vadovu bus siūlomas veterinarijos gydytojas Kęstutis Mažeika, Biudžeto ir finansų – žemės ūkio inžinierius Viktoras Rinkevičius, Ekonomikos – politikos mokslų magistras Virginijus Sinkevičius, Kaimo reikalų – buvęs Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andrejus Stančikas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto – teisininkas Vytautas Bakas, Sveikatos reikalų – teisininkė Agnė Širinskienė, Švietimo ir mokslo – istorikas Eugenijus Jovaiša, Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų – teisininkas Povilas Urbšys, Žmogaus teisių – pedagogas Valerijus Simulikas.

Naujajame Seime planuojama įkurti naują Kultūros komitetą, jam ketina vadovauti LVŽS pirmininkas agronomo išsilavinimą turintis Ramūnas Karbauskis.

Kandidatą į Audito komiteto pirmininkus galės siūlyti opozicija. „Valstiečių“ koalicijos partneriai socialdemokratai galės teikti kandidatus į Europos reikalų, Socialinių reikalų ir darbo, Teisės ir teisėtvarkos, Užsienio reikalų komitetų pirmininkus.

Informacinės visuomenės plėtros komitetą planuojama naikinti.

Pirmadienį į pirmąjį posėdį renkasi 2016-2020 metų kadencijos Seimas. Iš pradžių parlamentarai prisieks, o paskui rinks Seimo vadovybę.