Surinkusi 51,75 proc. balsų ji įveikė buvusį Socialistinio liaudies fronto vadovą, Georgijaus juostelių nešiotoją, termino, kad Sausio 13-ąją „savi šaudė į savus“ autorių Algirdą Paleckį, gavusį 45,51 proc. balsų.

„Tėtis ir senelis, kurių abiejų šiandien nebeturiu, labai manimi didžiuotųsi. Šitą pergalę jiems ir skiriu“, - tramdydama ašaras tik gavusi neoficialius stebėtojų duomenis sakė M. Navickienė.

Politikės tėvas ir senelis susipažino Sibire, kur abu buvo ištremti. Grįžus iš tremties M. Navickienės senelis supažindino jos tėvą su savo vienturte dukra. Taip gimė jų šeima. Dėl tremčių patirties M. Navickienės pergalė prieš A. Paleckį įgyja dar vieną prasmę.

Politikė sakė, kad Seimo nario mandatas, laimėtas daugiamandatėje apygardoje, jai nebūtų buvęs toks brangus kaip vienmandatėje.

„Aš tikrai darysiu viską, kad tie žmonės manimi nenusiviltų“, - sakė M. Navickienė.

Pasak politikės, sunkiausia buvo dirbtinis supriešinimas su Naujosios Vilnios žmonėmis: „Aš pajutau daug dirbtinio supriešinimo su žmonėmis, kurie ten gyvena, bet susitikau su daug žmonių, kurie nori permainų, mes jų problemas galime kartu išspręsti, mažinti atskirtį, visą tai galime padaryti kartu.“

M. Navickienė teigė, kad vaikštant po apygardą jos niekas nešokiravo: „Niekas manęs nešokiravo, nuoširdžiai ėjau pas žmones. Nei vienas žmogus nepasakė, kad jam nerūpi tai, kas vyksta Lietuvoje, jiems rūpi, tačiau dalis žmonių ten yra pikti ir su jais reikia dirbti.“

Tačiau Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai antrajame rinkimų ture pasidžiaugti geromis naujienomis negali.

Daugumą mandatų laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuri tikriausiai ir formuos valdančią koaliciją.