Jokių abejonių, kam atiduoti savo balsą neturėjo ir Alytaus gyventoja Ona. „Žinoma, esu apsisprendusi. Mano norimas kandidatas į antrąjį turą nepateko, reikėjo gerai pagalvoti, už ką balsuoti. Iš pradžių sakiau, kad išvis nebalsuosiu, bet su vyru atėjome atlikti savo pilietinę pareigą“, - kalbėjo alytiškė.

Susirinkusiems balsuoti eilėse laukti nereikia. Balsavimas vienmandatėse apygardose vyksta sklandžiai ir greitai, žmonių aktyvumas pirmoje dienos pusėje nedidelis.

„Aktyvumas mažesnis negu pirmajame ture. Jis tolygus, balsavimas vyksta daug ramiau. Tikėjomės didesnio žmonių aktyvumo, visgi geras oras, saulėta diena. Tačiau galbūt antroje dienos pusėje rinkėjai balsuos aktyviau“, - sakė Alytaus apygardos komisijos pirmininkė Gitana Pranckienė.

Pasak jos, rinkėjai juokaudami stebisi, kad rinktis gali tik iš dviejų kandidatų, tad apsisprendžia kur kas greičiau.

Rinkėjų aktyvumas nedidelis ir Prienų-Birštono bei Dzūkijos apygardose.

„Žmonių mažiau negu pirmajame ture. Bet balsavimas vyksta greičiau, rinkėjams viskas aišku, nes jie balsuoja antrą kartą“, - kalbėjo Dzūkijos apygardos komisijos pirmininkė Jolita Gruzinskienė.

Alytaus apygardoje rungiasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Robertas Šarknickas ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Dzūkijos apygardoje varžosi konservatorius Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Petras Valiūnas.

Prienų-Birštono apygardoje rungiasi į pirmas gretas išsiveržę socialdemokratas Andrius Palionis ir „valstietis“ Ąžuolas Raškevičius.

Alytaus apygardoje trečiadienį iki pietų buvo balsavę rinkėjų, Dzūkijos apygardoje – 32, Prienų-Birštono apygardoje -12.