„Aš labai norėčiau, kad atsipeikėtų tie, kurie sukūrė šitą skandalą. Kad atsipeikėtų. Aš pats turiu šunį ir suprantu, kad labai gaila, kai taip įvyksta, bet aš labai skiriu politiką Kęstą Komskį nuo nelaimingo įvykio, kuris įvyko kitame Lietuvos krašte. Baikit“, - žurnalistams penktadienį sakė R. Paksas.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos, K. Komskio brolis Arvydas pasieniečių kinologų šunį Ramzį nušovė antradienio dieną, pareigūnams vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas sakė, kad pasieniečių vadovo Renato Požėlos siūlymu svarstytų galimybę teisės aktuose tarnybinis šunis prilyginti pareigūnams.

„Šuo, jis kaip ir porininkas pareigūno. Kinologas, kuris su juo dirba kiekvieną dieną, gyvena su juo. Ir tas ryšys tikrai yra emocinis labai stiprus“, - teigė ministras.

K. Komskis ketvirtadienį pranešė norintis, kad ikiteisminį tyrimą dėl nušauto šuns perimtų Generalinė prokuratūra. Jis teigia, kad į prokuratūrą kreipėsi, nes nori nešališko tyrimo.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė po šio pareiškimo paragino K. Komskį atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko pareigų, nes kreipimusi politikas gali būti sumaišyti viešieji ir privatūs interesai.